Proslava sv. Marka u Makarskoj

Svečano je u ponedjeljak, 25. travnja, u Makarskoj proslavljen blagdan svetog Marka evanđelista, zaštitnika župne zajednice i naslovnika katedrale.

Svetu je misu uz koncelebraciju dvanaestorice svećenika predslavio don Vinko Sanader, katedralni župnik u Trogiru. Svetoj je misi prethodila procesija sa svečevom slikom i relikvijama. Don Vinko je u svojoj propovijedi kazao kako je Božja riječ uvijek neograničena, ona kojoj se baterija nikada ne prazni i koja svojom moći uvijek hrani one koji se s njom druže. Na tom je tragu sve nazočne potaknuo da se što više druže s Božjom riječi koja je kadra uvijek progovoriti, a naročito u teškim i beznadnim trenutcima te je zaželio da nam ta riječ postane kruhom svagdašnjim. Misno je slavlje svojim pjevanjem uveličao mješoviti katedralni zbor svetog Marka pod ravnanjem s. Kristijane Ajduković. 

Župljani su se za blagdan pripremali trodnevnicom. Tako je prvu večer svetu misu, nagovor i klanjanje predvodio don Damir Stojić. Drugi je dan svetu misu predslavio fra Marin Karačić, a nakon mise je uslijedio koncert na kojem su pjevali fra Marin, bend sv. Lovre iz Trogira, VIS Duha Svetoga iz Tučepi te domaći bend svetoga Marka. Treći je dan trodnevnice svetu misu predslavio fra Ante Kelava. Na treći su dan trodnevnice također u službu primljeni i novi ministranti. Sve tri večeri priprave pjevao je župni bend svetoga Marka.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.