Proslavljen sveti Martin u Kotišini pokraj Makarske

U četvrtak, 11. studenog, svečano je u Kotišini pokraj Makarske proslavljen blagdan sv. Martina. Misno slavlje u crkvi sv. Martina predvodio je don Pavao Banić, župnik župe svetoga Marka i župe Makar-Kotišina.

U svojoj je propovijedi ukazao na važnost tišine za naš život, odnosno zadovoljstva i zahvaljivanja Bogu za sve što imamo, a ne neprekidno mrmljanje i osuđivanje sebe i drugih, osobito vlasti kako crkvene tako i civilne.

U ovoj se crkvici misa nije slavila gotovo 50 godina budući da je nastradala u velikom potresu 1962. Međutim, već se treću godinu misa slavi zahvaljujući ljudima čijom se inicijativom crkvica obnovila, blagoslovila i vratila u funkciju. Iz Kotišine je bio i sluga Božji o. Petar Perica, mučenik sa Dakse i tvorac dviju hrvatskom puku poznatih pjesama: "Do nebesa" i "Zdravo, Djevo" te Makaranima poznatije pjesme "Viteže slavni", koju je napisao u čast svetog Klementa, zaštitnika grada Makarske.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.