Proslavljena Mlada misa don Tomislava Lukača u Kaštel Štafiliću

Mladomisnik salezijanac don Tomislav Lukač proslavio je Mladu misu u subotu, 17. srpnja u Kaštel Štafiliću u svojoj rodnoj župi ispred crkve Bezgrešnog začeća BDM. Nakon blagoslova roditelja, održano je euharistijsko slavlje pod geslom „Sav radostan ode, proda sve što ima i kupi tu njivu“ (Mt 13,44).

Svečanoj proslavi Mlade mise, uz obitelj i rodbinu te goste i vjernike, nazočio je veliki broj svećenika: župnik don Damir Vuletić, provincijal hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo te drugi svećenici obližnjih župa kao i svećenici salezijanci među kojima je bio don Damir Stojić te don Ivan Širić koji je održao propovijed.

„Nijedna Mlada misa, nije poput drugih svetih misa koje slavimo. Danas, iako toga možda nismo u potpunosti svjesni, prožima nas velika radost, osim radosti i divljenje. Ovakav događaj ne može nego biti poticaj, a Gospodin se s njim služi da nam ovo bude i jedna provokacija. Jer ne može ovo biti samo jedna lijepa fešta, nego treba biti trenutak, kao što je Tomislav na početku rekao kad se nebo i zemlja sastaju i kad Bog ima riječ za svakog od nas. Radosni smo jer Gospodin nam daje još jednog pastira, salezijanca koji je posvetio svoj život da bi mladima pokazao gdje je istinsko blago. Dragi Tomislave, nas Gospodin poziva da se večeras više divimo onim zahvatima koje je on napravio u tvom životu“, kazao je između ostalog don Ivan Širić.

Fotogalerija: Jakov Sučić (PGK)

U ime cijele župne zajednice Kaštel Štafilića zahvalu je uputio i župnik don Damir Vuletić. „Dragi Tomislave, od srca ti čestitam. Sjetimo se kako je Isus rekao „nitko ne može doći k meni ako mu nije dano od Oca nebeskog“. I ovo je veliki dar koji si prepoznao i kojemu si se odazvao. Mnogo toga ćeš još iskusiti i sresti, ali kako kaže sveti Pavao „sve mogu u onome koji me jača“ i Gospodin nas poziva da budemo njegovi suradnici. Hvala ti Tomislave što svojim odazivom i nama daješ jedno lijepo svjedočanstvo vjere“, kazao je don Damir čestitavši obitelji Lukač i zahvalivši svima koji su sudjelovali u duhovnoj i materijalnoj pripremi.

Na kraju euharistijskog slavlja, nazočnima se sa zahvalom obratio mladomisnik don Tomislav: „Hvala tebi, dragi Bože na daru svećeništva. Kažem daru, jer dar se ne zaslužuje. Hvala vama dragi roditelji što ste bili Božji suradnici, vama draga braćo i sestre, rodbino i prijatelji, što ste se zajedno sa mnom radovali tome daru, vama provincijale don Tihomire i braćo salezijanci što ste mi kroz ovih deset godina pomagali otpakirati taj dar. Hvala i svima vama koji ste na različite načine sudjelovali kroz ovih pet dana trodnevnice, župnog blagdana i mlade mise“, istaknuo je mladomisnik poželjevši svima da im Bog vrati u nebeskoj valuti. Nakon Mlade mise slavlje je nastavljeno na Igrišću u Kaštel Štafiliću uz pjesmu i ples.

Župa Bezgrješnog začeća BDM u Kaštel Štafiliću svečano je proslavila Gospu Karmelsku u petak 16. srpnja misom i procesijom koju je predvodio don Tihomih Šutalo. Za tu prigodu pripremala se duhovnom obnovom od 13. do 15. srpnja koju je predvodio don Damir Stojić, a pjevala je zajednica mladih iz Zagreba „Božja pobjeda“.

Fotogalerija: Ivan Vuletić/Jelena Teklić

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.