Proslavljen patron Župe Vidonje - Presveto Srce Isusovo i Marijino

Patron Župe Vidonje - Presveto Srce Isusovo i Prečisto Srce Marijino proslavljen je u nedjelju 13. lipnja u Mliništu misnim slavljem koje je predslavio don Marijo Volarević, u suslavlju sa župnikom don Mladenom Margetom. Prije misnog slavlja blagoslovljen je restaurirani Križ, dar sestre župnika. Zbog okolnosti, tradicionalna procesija kroz mjesto, zamijenjena je trostrukim ophodom oko crkve.

U homiliji je don Marijo podsjetio na ukazanja Srca Isusova sv. Mariji Margareti, redovnici u Francuskoj 1673. godine. „Blagdan se slavio 100 g. samo u Francuskoj. Kad je Papa Pio IX. vidio da je pobožnost ušla među narod, da ljudi štuju Srce Isusovo, odnosno Njegovo milosrđe, Njegovu dobrotu prema grešnicima, proglašava ovu svetkovinu važećom za cijelu Katoličku Crkvu 1856. godine“, kazao je.

„Bit milosrđa Božjeg je u riječima 'Idi i ne griješi više'. Isus najprije liječi dušu, a grijesi nas paraliziraju. Ako čovjek ustraje u grijehu, događaju mu se još gore stvari u životu. Zatražimo, ne nešto što mi smatramo važnim, nego Božju zaštitu i milosrđe kako bi nam oprostio grijehe. Onda ćemo puno bolje funkcionirati i u svojoj obitelji i na radnom mjestu i na svakom mjestu u društvu“, zaključio je don Marijo.

Na kraju mise don Mladen je zahvalio don Mariju na predvođenju slavlja.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...