Trogirska Župa Gospe od Anđela prvi put proslavila blagdan sv. Ivana Pavla II.

U četvrtak 22. listopada Župa Gospe od Anđela u Trogiru po prvi put je proslavila blagdan sv. Ivana Pavla II., zaštitnika nove crkve. Svečanu euharistiju, u koncelebraciji nekoliko svećenika trogirskog dekanata, predslavio je don Josip Dukić, ravnatelj Nadbiskupske klasične gimnazije „Don Frane Bulić“ iz Splita.

Prije mise blagoslovljen je kip sv. Ivana Pavla II. koji je postavljen na ulaz u cijeli kompleks crkve, pastoralnog centra i dječjeg vrtića. Kip je djelo domaće župljanke akademske kiparice Ljubice Dragojević Buble, a darovao ga je jedan svećenik kojemu je Župa Gospe od Anđela posebno u srcu.

Tijekom svoje homilije predvoditelj se osvrnuo na život sv. Ivana Pavla II., njegove poruke o hrabrosti koje su još važnije u današnje vrijeme kada je među ljudima vidljiv izrazit strah od bolesti i neizvjesne budućnosti. Naglasio je važnost zahvalnosti hrvatskog naroda sv. Ivanu Pavlu, čovjeku koji je od početka hrvatske borbe za neovisnost stao uz nas, čovjeku koji je upravo Hrvatsku odabrao za svoje jubilarno stoto putovanje.

„Cijelog svog pontifikata, papa je ohrabrivao vjernike, a na poseban način pozivao je mlade, da se ne daju zavesti od onih koji nude laka, jeftina rješenja jer se ništa veliko ne može postići bez žrtve. Pozivao je mlade da vjeruju u Isusa koji je njihov pravi prijatelj i jedini Spasitelj. I pod stare dane kada je u svojoj 84. godini odlučio doći kod nas, djelovao je kao onaj koji se nikada ne umara i koji se ne boji čak ni svoje vlastite bolesti, koja ga je u to vrijeme već bila dobro nagrizla. On se osjećao kao pravi glasonoša koji navješćuje mir. Budio je nadu u ljudima“, istaknuo je don Josip Dukić.

Vjernici su se za proslavu blagdana pripremali kroz devetnicu koju su predvodili don Mihovil Kurkut, pater Ike Mandurić, fra Šimun Bilokapić i fra Ante Vučković.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Na blagdan Gospe od Zdravlja u subotu 21. studenog, Župa Slivno - Vlaka proslavila je nebesku zaštitnicu. Slavljene su ...
Solinjani su i ove godine prema dugogodišnjoj tradiciji u subotu, 21. studenog blagdan Gospe od Zdravlja obilježili ...
Metkovska Župa sv. Nikole biskupa proslavila je blagdan Gospe od zdravlja u subotu 21. studenoga ispred crkvice Gospe ...
U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, u crkvi sv. Andrije na splitskom Sućidru, ...
U srijedu 11. studenog 2020. obilježen je blagdan svetog Martina, zaštitnika župe sv. Martin u Vranjicu. Središnje ...
U Župi Gospe Sinjske u filijalnoj zajednici u Brnazama, u nedjelju 15. studenog 2020. proslavljen je sv. Nikola Tavelić ...
Ispred crkve Gospe Fatimske u subotu 14. studenoga, na blagdan sv. Nikole Tavelića koji se u Momićima slavi kao ...
U crkvi svetog Martina u Krvavcu u srijedu 11. studenog misno slavlje predslavio je župnik Župe Bagalović don Damir ...