Proslavljena svetkovina sv. Dominika u Trogiru

U samostanskoj crkvi sv. Dominika i Nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića, 8. kolovoza 2020., proslavljena je svetkovina sv. Dominika. Svečano misno slavlje predvodio je fra Matija Matošević, a u koncelebraciji su bili fra Franjo Zelenika koji je izrekao i homiliju, fr. Petar Galić i don Dražen Balić.

U homiliji fra Franjo Zelenika je napomenuo „da je sv. Dominik bio običan čovjek, izvrstan propovjednik radosne vijesti te osnivač Dominikanskog reda“. „Živio je u plemićkoj obitelji i mogao je napredovati u službi koju je vršio, ali on je sve odbio i ponizno prihvatio ono što je Bog od njega tražio. Propovijedao je Riječ Božju i svjedočio Ju svojim životom“, nastavio je, dodavši da je život, u svim vremenima, izazovan za one koji vjeruju u Kristovu riječ.

„Pokušajmo živjeti Riječ Božju - to je ono što Bog traži od nas. Budimo prepoznatljivi po svojim djelima. Neka nam u tome pomogne zagovor sv. Dominika čiju svetkovinu danas častimo“, završio je fra Franjo Zelenika.

Prije kraja svečanog misnog slavlja nazočnima se obratio se fr. Petar Galić, zahvalivši svima koji su doprinijeli proslavi svetkovine.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.