Seget Vranjica: Proslavljen blagdan Svih svetih hrvatskih mučenika

Blagdan Svih svetih hrvatskih mučenika proslavljen je, 5. kolovoza, u istoimenoj crkvi u Seget Vranjici. Svečano misno slavlje predvodio je župnik Drvenika don Dražen Balić, a u koncelebraciji je bio župnik domaćin don Nikola Galov. Pjevao je župni zbor pod ravnanjem č. s. Blagoslave Lončar.

U propovijedi, don Dražen je istaknuo „kako je danas osamnaesta obljetnica crkve u Seget Vranjici koja je posvećena Hrvatskim mučenicima, svima onima koji su kroz 14 stoljeća kršćanstva darovali svoj život oltaru Domovine“.

„Danas u našim molitvama zahvaljujemo braniteljima - onima koji su u Domovinskom ratu darovali svoj život kao mučenici. Naši branitelji su se s krunicom oko vrata borili protiv nadmoćnog neprijatelja. Zavjetujmo se i mi da ćemo svaku večer u obitelji izmoliti barem jednu Gospinu krunicu za duše hrvatskih branitelja. Molimo Boga da nas učvrsti u vjeri u ovom virtualnom svijetu kako naša djeca ne bi zastranila u raznim iskušenjima. Dajmo im primjer kako bi postali ljudi koji će znati cijeniti i braniti teško stečenu slobodu“, zaključio je.

Pred kraj misnog slavlja župnik don Nikola Galov izmolio je odrješenje za duše hrvatskih mučenika koji su položili život na oltar Domovine. Zahvalio je don Draženu na poučnim riječima te svim vjernicima koji su svojom nazočnošću uveličali ovaj blagdan.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.