U Makarskoj proslavljena svetkovina Kraljice Mira

Župa Kraljice Mira u Makarskoj proslavila je svetkovinu istoimene nebeske zaštitnice u subotu 30. svibnja. Nakon procesije s Gospinim kipom po makarskim ulicama, svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik šibenske Župe Uznesenja BDM – Bilice fra Lazar Perica. U koncelebraciji su bili župnik domaćin don Mislav Šaškor, makarski dekan mons. Pavao Banić, don Jure Lovrinčević, don Mijo Šurlin, don Marin Barišić, don Ivan Kovačević i fra Stipe Bešlić. Na misi je pjevao župni zbor.

Govoreći u prigodnoj homiliji o miru, fra Lazar je istaknuo kako ljudi često imaju uspavane savjesti i lažni mir, dodajući kako je za naš život važan „sveti nemir“ koji nas čini boljim ljudima. „Nedostaje nam mira u međuljudskim odnosima. Ne možemo jedni druge pogledati u oči. Skrivamo svoje tajne od vlastite obitelji, zaboravljamo vidjeti Krista u drugom čovjeku“, nastavio je, rekavši kako je Gospin mir prisutan u iskrenosti prema bližnjemu te u pružanju pomoći ugroženima.

Pojasnio je „da su svećenici Gospini sinovi“, upozorivši kako ih ne treba osuđivati, nego za njih moliti.

Naglasio je i „da ružne riječi i omalovažavanja često bole više od fizičkih udaraca jer se njima ugrožava i degradira ljudsko dostojanstvo“.

Upozorio je i na mnogobrojne probleme koji razaraju suvremenu obitelj i čovjeka, konstatirajući kako otac i majka svojim životom djeci trebaju biti pozitivni primjeri.

„Premaleni smo za shvatiti Božji naum s ovim svijetom. Bog je predivan i ako Mu dopustimo ulazak u naše živote dobit ćemo blagoslov Njegova mira“, zaključio je.

Na kraju misnog slavlja, fra Lazar je blagoslovio novi krsni zdenac koji su Župi Kraljice Mira darovala četiri župljana. Zatim je župnik don Mislav Šaškor zahvalio svima koji su doprinijeli proslavi svetkovine.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župa Srca Isusova i Marijina svečano je obilježila 400. obljetnicu posvete crkve sv. Ivana Krstitelja u Vidonjama, u ...
Svetkovina Rođenja Ivana Krstitelja proslavljena je, u srijedu 24. lipnja, u Dragoviji i Prudu u kojima su svetom Ivanu ...
Župa Vidonje proslavila je patron župe - Presveto Srce Isusovo i Prečisto Srce Marijino u Mliništu, u nedjelju 21. ...
Svetkovina Presvetog Srca Isusova svečano je proslavljena u istoimenoj župi u Košutama u petak 19. lipnja. ...
Brojni vjernici župe Gospe Snježne - Vid, tradicionalnom procesijom i misnim slavljem, proslavili su svog nebeskog ...
Svetkovina sv. Antuna Padovanskog proslavljena je u samostanu sv. Ante na splitskom Poljudu u subotu 13. lipnja. ...
Svetkovina sv. Antuna Padovanskog proslavljena je u splitskoj crkvi sv. Frane na Obali (župa sv. Stjepana pod Borovima ...
U Svetištu sv. Ante Padovanskog na Dridu - Čiovu, svečano je proslavljena svetkovina sv. Ante Padovanskog, 13. lipnja. ...