Blagdan Gospe Fatimske u Momićima

Župa Bagalović proslavila je, u srijedu 13. svibnja, blagdan svoje suzaštitnice u Momićima ispred crkve Gospe Fatimske misnim slavljem koje je predvodio župnik don Damir Bistrić.

„Volio bih da poslanje koje nam je Bog ostavio u nama proizvede novu ljubav koju je Blažena Djevica Marija u Fatimi ostavila za čovječanstvo. Ono se očituje u povratku ljubavi Božjoj. Volio bih da svaki put pročitamo što je Gospa Fatimska poručila te na temelju toga vidimo jesmo li uznapredovali u ljubavi Božjoj. Njezin prvi poziv je poziv na obraćenje. Obraćamo li se doista ili stvaramo međusobne podjele. S druge strane pozvala nas je na molitvu – a mi smo molitvu istjerali iz naših kuća. Treća stvar koju nam je ostavila – to je post, a đavao od svega može oduzeti, pa i od naše molitve, ali ne može oduzeti od posta“, istaknuo je don Damir u prigodnoj homiliji.

„Danas nam se Marija ponovno stavlja kao novi znak koji će nas izbaviti iz pogibije života, bilo kakve pogibije, ali u nama mora postojati ono što je ona imala – a to je vjera, potpuno predanje Božjoj volji. Učite se od Marije, majke ljubavi, majke koja zna doista srcem pristupiti svakom od nas. Neka njezino Srce danas pobjedi u našoj župi, neka njezino Srce bezgrešno, bude nama novi početak života i neka Krist podržava ovo naše djelo“, pozvao je propovjednik.

„Ako te netko uvrijedio danas mu oprosti i zaboravi! Mir je djelo pravde. Neka draga Gospa Fatimska bude ona koja će liječiti naša srca i voditi nas srcu Kristovu, dajući nam život koji je osmišljen. Nemojte da vam dan prođe bez molitve krunice“, zaključio je.

Pjevanje je predvodio župni zbor pod ravnanjem prof. Marije (Maje) Jerković.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.