Runovići: Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda proslavilo svoj dan

U utorak 28. studenoga, mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda iz župe Gospe od Karmela- Runovići proslavilo je dan svoga zaštitnika kojeg su svojom nazočnošću uveličali ostali članovi OFS-a pristiglih iz bratstava koja djeluju na području Imotske krajine.

Uz članove iz domaćeg bratstva OFS-a Runovići slavlju su se pridružili i članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz župa: Imotski, Podbablje, Proložac, Runovići, Vinjani i Zmijavci, a svečano misno slavlje u župnoj crkvi Gospe od Karmela, na kojoj su se u molitvama prisjetili preminulog fra Vinka Prlića, predvodio je koordinator OFS-a Imotske krajine fra Zoran Kutleša uz suslavlje domaćeg župnika i duhovnog asistenta OFS-a Runovići fra Mladena Prolića, fra Nedjeljka Čarapića, župnika Podbablja i duhovnog asistenta OFS-a Podbablje, fra Vinka Gudelja, župnika Prološca i duhovnog asistenta u prološkom OFS-u, fra Jakova Udovičića, duhovnog asistenta OFS-a Vinjani, fra Frane Lace, župnika Zmijavaca i duhovnog asistenta OFS-a Zmijavci, te fra Josipa Sušića, župnika u Vinjanima i fra Zorana Jonjića, župnika u Studencima.

Čestitavši svim članovima mjesnog bratstva u Runovićima njihov dan fra Zoran je u svojoj poticajnoj homiliji istaknuo važnost štovanja Svih svetih Franjevačkog reda napomenuvši kako "danas slavimo i blagdan sv. Jakova Markijskog, sveca koji je hodao i našim krajevima" istaknuvši kako je dosta svetaca na koje se možemo ugledati te je sve nazočne trećeredce pozvao na svetost te kazao da svi kao vodilju na takvom putu uzmu Evanđelje.

Uvod u današnju svečanost bio je pozdravni govor runovićkog župnika fra Mladena Prolića, a potom i molitva Večernje, a uoči svete mise održana je svečanost na kojoj je župljanin Petar Ljubičić pred fra Zoranom Kutlešom i mjesnom ministrom OFS-a Runovići Ivanom Lešinom primljen u novicijat čime je za njega započelo vrijeme početne formacije i primanja u Red koje traje najmanje godinu dana.

Za vrijeme svete mise na kojoj je sudjelovala i Mila Šuto, područna ministra Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva prikupljala se milostinja za najpotrebnije župljane u župi Runovići, a cijeli program proslave završio je zajedničkim druženjem u župnoj kući. Ovim događajem završila su ovogodišnja zajednička okupljanja članova OFS-a Imotske krajine.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Grad Omiš i župa sv. Mihovila proslavili su blagdan sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika grada Omiša brojnim vjerskim, ...
Posljednju, šestu korizmenu biblijsku večer srijedom na splitsko Sućidru imao je mr. don Ivan Lovrić. Predvodeći ...
Punih 20 godina na Cvjetnicu navečer Imotski „postaje“ Jeruzalem iz Isusova vremena. Naime, 1998. godine tadašnji ...
Na Cvjetnicu 25. ožujka u 9 sati vjernici župe sv. Frane u Imotskom po tradiciji su se okupili kod spomenika hrvatskim ...
U srijedu, 21. ožujka održana je peta korizmena biblijske večer u župi sv. Andrije u Splitu. Predavač pod drugi put bio ...
U župi Svih svetih u Zmijavcima u crkvi sv. Josipa na Suvači svečano je i ove godine u ponedjeljak 19. ožujka ...
Župa sv. Josipa na splitskom Mertojaku svečano je proslavila blagdan svoga nebeskog zaštitnika u ponedjeljak 19. ...
U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. svečano je proslavljen blagdan sv. Josipa, zaštitnika župe i Općine Dugi Rat. Svečanu ...