Proslava blagdana sv. Cecilije i 50. godina djelovanja zbora župe Prečistog srca Marijina – Gospe Fatmske

Mješoviti zbor župe Prečistog srca Marijina na Škrapama u Splitu osnovan je 1967. godine i otada neprekidno djeluje. Jubilej 50 godina postojanja zbora svečano je proslavljen na spomendan sv. Cecilije zaštitnice crkvenog pjevanja, 22. studenog.

Svečanu svetu misu predvodio je maestro don Šime Marović koji je okupljenim vjernicima iznio niz zanimljivih činjenica o životu sv. Cecilije, a posebno lijepe poruke ohrabrenja uputio je pjevačima. »Crkvenim se pjevačima mogu smatrati svi oni koji glasom i pjesmom slave Gospodina, ali samo ako i žive u vjeri. Čast je, ali i dužnost, živjeti životom istinskoga kršćanina, biti primjerom svojim djelovanjem, opraštati, opominjati, pomagati i cijelim svojim bićem slaviti Gospodina«. 

Misno je slavlje na orguljama pratio uvijek dragi gost župe na Škrapama, maestro don Ivan Urlić.

Na kraju svete mise upućena je zahvalnica svim članovima zbora, i starijima i mlađima, a posebna zahvala upućena je dugogodišnjoj voditeljici zbora č.s. Pavli Negovec, voditeljici župnoga crkvenoga pjevanja, od koje su zboraši mnogo naučili o radu, upornosti i volji. Zbor ne bi tako dugo opstao da nije bilo gostoprimstva časnih sestara dominikanki u samostanu na Škrapama, a posebna je zahvala odaslana i svim župnicima i kapelanima koji su godinama podržavali i poticali rad ovoga zbora. 

{gallery}1711_skrape_zbor

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.