Blagoslovljen kip sv. Ivana Pavla na Trsteniku

U nedjelju 15. listopada na župnoj misi župnik župe sv. Ivana Krstitelja na splitskom Trsteniku don Ivan Simunić blagoslovio je kip sv. Ivana Pavla II. budući da je taj svetac prije 19 godina 4. listopada slavio misu u župi na Trsteniku.

Kip koji je stigao iz Poljske bit će smješten u polivalentnu dvoranu sv. Ivana Pavala II. u kojoj će župnik tijekom zimskih mjeseci slaviti dnevnu misu radnim danom a u toku godine održavat će se kateheze za mlade i obitelji te roditeljski susreti za prvopričesnike i krizmanike, razna predavanja i molitvu.

„Od kad sam došao u župu znajući da je sv. Ivan Pavao II. slavio misu na terenu naše župe želja mi je bila mjesto gdje je Sv. Otac slavio misu jače obilježiti. Sada je tu malo zelenila i veliki željezni oronuli i prilično zahrđali jarbol u obliku križa. Stanari me upozoravaju da bi trebalo taj križ održavati, raspitali smo se i to nije u ingerenciji župe, a mnogi nemaju pojma zašto je tu. Tako sam krenuo sa izradom ideje o maloj kapelici krajputašici koja bi bila na temeljima postojećeg zelenila sa dvostranom nišom u kojoj bi bio kip sv. Ivana Pavla II. i natpisa što se tu dogodilo prije 19 godina. Kako se radi o pomorskom dobru a visina bi bila prema tlocrtu do 4 m jer je tu i ulaz u hotel 'More', potrebna je građevinska dozvola, skice sam proslijedio u gradski kotar. Bilo bi lijepo kad bi se postigla suglasnost i za 4. listopada 2018 (za 20 godišnjicu Papina posjeta Hrvatskoj i Splitu)“, kazao je župnik don Ivan Simunić.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.
Splitska župa sv. Pavla apostola na Pujankama proslavila je blagdan Obraćenja sv. Pavla, zaštitnika i patrona župe. ...