Župa Ugljane proslavila blagdan Marije Propetoga Isusa Petković

U župi Ugljane 9. srpnja proslavljen je blagdan blažene Marije Propetoga Petković misnim slavljima u Novim Selima, u Strmendocu i u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskoj u Ugljanima koje je predvodio župnik fra Nediljko Tabak OFM. U homiliji je fra Nediljko istaknuo kako je bl. Marija bila mudra djevica i jaka žena evanđelja, zaljubljena u Boga i osjetljiva na mnoge potrebe svojih mještana, napose siročadi i sirotinje te kako je blaženica od malih nogu služila Bogu i zajednici u kojoj je živjela.

Bila je odgovorna djevojka, u kojoj se rodila ljubav za Vječnim Ocem, čija je zaručnica postala sa svojim redovničkim zavjetima. Bog je bl. Mariju potaknuo da osnuje redovničku zajednicu "Kćeri Milosrđa" kojoj je zadatak naviještati Evanđelje na rubovima društva. Marija Propetoga blago je u Gospodinu preminula 9.srpnja 1966. godine u Rimu. Njezini zemni ostaci preneseni su 1998. g. u domovinu, a sada počivaju u kamenom sarkofagu u svetištu bl. Marije Propetoga u Blatu gdje bl. Marija očekuje radost uskrsnuća i one koji joj dolaze željni utjehe i mira.

Župnik je vjernike potaknuo da slijede primjer blaženičine žrtve za druge, te njezinu poniznost i skromnost, a prije svega ljubav prema vječnom Ocu. Poslije svake mise vjernicima su podijeljene molitvene sličice s likom blaženice, te su im dane na čašćenje blaženičine relikvije koje je župa dobila kao dar postulature za proglašenje svetom bl. Marije Petković. U župu ih je osobno donijela s. M. Jasminka Gašparović početkom ove godine. 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.