Metković: Kršteno šesto dijete u obitelji Taslak

Na misnom slavlju koje je u crkvi Sv. Nikole biskupa u Metkoviću u nedjelju 19. veljače predvodio župni vikar don Miroslav Rubić krštena je mala Mara - šesto dijete Ivanke i Ante Taslak.

Uz prigodni dar splitsko makarski nadbiskup Marin Barišić napisao je pismo u kojem čestita obitelji Taslak na otvorenosti životu, na daru ljubavi, te zaželio: „Neka vam vaše dijete bude izvor radosti i blagoslova. Svako dijete je Božja želja spuštena do zemlje. Ni ja vam ne mogu poželjeti ništa više nego da se po ovom vašem djetetu ostvari ona Božja želja koju On ima za sav svijet i za svakoga pojedinca - život ispunjen u vjeri, nadi i ljubavi!"

Uime cijele župne zajednice Ivanki i Anti Taslak koji imaju šestero djece - Mateu, Petru, Mihaela, Duju, Anu i Maru,čestitao je i don Miroslav, uz želju da dijete odgoje po mjerilima koja nam je Krist dao u današnjem Evanđelju, koja vrijede za svakoga od nas. „Prvo i drugo čitanje pozivaju nas na svetost, a Isus nas poziva na savršenost. Sveci nisu bili osobe koje su bile bezgrešne nego osobe koje su unatoč svim svojim grijesima i manama ustrajale u činjenju dobra svima po uzoru na Isusa Krista", zaključio je don Miroslav.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.