Dvostruko krštenje u župi Solinskih mučenika u Ninčevićima

Bogatstvo župne zajednice ogleda se u njenim župljanima, a kada u istom danu župnoj zajednici pristupe dva nova člana i to još iz obitelji gdje su u pitanju četvrto, odnosno, peto dijete, onda je župna zajednica uistinu sretna i bogata. Sve bogatija je i župna zajednica Solinskih mučenika u Ninčevićima jer krštenja četvrtog ili petog djeteta u obitelji u ovoj župi, kao ni u ostalim solinskim župama nisu rijetkost, zna to i naš nadbiskup mons. Marin Barišić koji već godinama često čestitke i darove mnogobrojnim obiteljima šalje upravo u solinske župe.

Ovaj put svoje je čestitke i darove poslao obiteljima Topić i Božić Kudrić. Željana i Ante Topić krstili su u nedjelju 12. prosinca malog Josipa, svoje četvrto dijete, a kumovao mu je Marijo Prcela dok su Matea i Boris Božić Kudrić krstili malu Rafeelu, svoje peto dijete, njena je kuma Marija Seretzija. Bogatstvu svoje župne zajednice iskreno se obradovao i župnik don Ante Matešan koji je tijekom cijelog misnog slavlja naglašavao kako se moramo radovati, moramo se radovati u Gospodinu, radovati se zbog spoznaje da nam je Gospodin blizu, moramo se radovati daru života kojim nas Gospodin blagoslivlja.

„Ova nedjelja još se naziva i nedjelja radosti, nedjelja koja nas približava dolasku Isusa Krista među nas, nedjelja u kojoj se prisjećamo kako je Ivan Krstitelj još u majčinu trbuhu zaigrao od radosti kada mu se približio Isus u trbuhu svoje Majke Marije – uveo je don Ante u propovijed u kojoj je naglasak stavio na život Ivana Krstitelja koji je cijeli svoj život bio radostan slaveći Gospodina, Ivana koji nije imao ništa materijalnog, ali i ono što nije imao dijelio je s drugima, Ivana koji je svoju radost u Gospodinu prenosio na druge živeći sa spoznajom kako Gospodina usrećuje svako stvorenje, svako stvorenje njegovo je slavlje. – Kaže nam sveti Pavao „Radujete se, neprestano se radujte“, hoće reći nek' nam naš susret s Bogom bude trajan, neka ne bude prekinut i onda radost neće izostati“ – kazao je don Ante dodavši kako roditelji djece koja se danas krste doista osjećaju da je dijete dar Božji, dar koji je dan u ruke roditelja, dar kojeg roditelji s radošću prihvaćaju i svoju sreću pretaču u djecu.

„U obitelji u kojoj je prisutna radost i veselje u Gospodinu itekako se ta radost vidi, ta radost ogleda se u toj djeci, a tamo gdje te radosti nema, gdje je špina radosti zatvorena, vjerujte, njen se nedostatak itekako vidi i osjeti u životima te djece, te obitelji. – Kao što ruža ne pita zašto mora cvjetati nego samo cvjeta, nemojmo se ni mi pitati zašto živjeti već živimo u Bogu i s Bogom i život će nam biti ispunjen, radostan i sretan, pa čak i u onim trenutcima kada mislimo da nije tako, ali vjerujte, ako živimo i radujemo se u Bogu onda su i ti trenutci Božji plan za nas, a njegov plan za nas je samo ljubav, samo ljubav koju je pokazao utjelovivši se i postavši čovjekom kako bi mene, čovjeka spasio. Patnja Sina Božjeg na križu kako bi spasio nas najbolji je dokaz njegove ljubavi za nas, stoga, imajmo pouzdanja u Boga, u onoga koji nam je poslao Isusa, svog Sina i našeg spasitelja, koji nas je svojim uskrsnućem spasio i pokazao kako za nas ima samo ljubav, prihvatimo njegovu ljubav, prihvatimo njegov dar života i živimo u radosti u Gospodinu – kazao je don Ante.