Misa za poginule i preminule hrvatske branitelje na Sućidru

Kao i svake godine posljednjega dana u tjednu molitve za pokojne, 8. studenoga, župljani župe sv. Andrije sa Sućidra u Splitu slavili su misu za poginule i preminule branitelje iz župe. Euharistijsko slavlje predvodio je novi župnik don Stipan Šurlin.

U svojoj je propovjedi, između ostaloga, naglasio da se „rađanje za nebo, domovinu na nebesima, realizira darivanjem u ljubavi ovdje na zemlji“. Činjenica je da se takvo zajedništvo ne zaboravlja, te na slavu Boga i braniteljima u čast i zahvalu proslavili su misu u krugu obitelji branitelja i drugih župljana.

U suradnji s predsjednikom gradskog kotara Sućidra Miljenkom Modrićem i dopredsjednikom Martinom Plazibatom, obiteljima poginulih branitelja darovali su desetice krunice i molitvenike koje su blagoslovili tijekom mise. Liturgijsko slavlje uveličao je pjesmom mješoviti župni zbor pod ravnanjem Bože Jurić Pešić. Izveli su i pjesmu "Bože, čuvaj Hrvatsku" iz koje su izdvojili citat za prezentaciju branitelja. Izgovaranjem imena branitelja svakog su ponaosob prezentirali, uz prikazane slike ispred oltara. Ti trenuci bili su popraćeni osjećajima tuge, radosti i zahvale.

Župljani su zahvalni Bogu što im je omogućio slavljenje i obilježavanje ovog velikog spomena, potom prošlom župniku don Ivanu Čotiću i sadašnjem don Stipanu Šurlinu, Marijanu Ercegu te Ivanu Lovrinčeviću, kao i gospodi iz uprave gradskog kotara. Posebnu zahvalu upućuju braniteljima koji su, ispunjeni milošću Božjom, svoje živote utkali u povijest naše domovine i omogućili nam slobodu i identitet.