Proslavljen blagdan Gospe Fatimske u Momićima

U crkvi Gospe Fatimske u Momićima u Župi Bagalović, misno slavlje u četvrtak 13. svibnja predvodio je župnik don Damir Bistrić, i ovoga puta, zbog okolnosti, bez procesije.

„Marija nam ima puno za reći u ovom vremenu, koliko je onoga što je prošla s Kristom zapravo doživjela, jer, Njezino Srce nije samo srce koje blješti, nego je to ranjeno Srce Majke, koja zapravo gleda i nas danas kako živimo suprotno od onoga što nam je ostavio Bog, a kad kršćanin počne živjeti sve ono što nije kršćanstva dostojno, živeći dvolično kršćanstvo, koje nema ploda, onda su naši životi onakvi kakvi jesu“, upozorio je vlč. Bistrić.

„Marija nas danas poziva na molitvu. Prije mise molili smo krunicu. Molimo, jer ako nećemo moliti, onda uzalud naše forme i farse, jer kršćanstvo danas živi farsu – nekoga krivoga izmišljenoga kršćanstva. Gdje nema molitve, nema ni blagoslova, ako molitve nema u obitelji, uzalud ovo sve, uzalud svako svetkovanje, uzalud sve ukoliko nećemo imati snage izdignut se iznad ovoga vremena, i početi živjeti po pozivu Njezinu, pozivu na obraćenje“, rekao je vlč. Bistrić.

„Možeš imat sve, možeš imat vlast, možeš imat novac, a ako nemaš Boga, nemaš ništa! Pogledajte naše obitelji, na što su se svele, iz obilja postali smo još više izopačeni, iz obilja smo postali sasvim suprotno od onoga na što nas Bog poziva – na poštovanje, blagost i ljubav. Na kraju će Bezgrešno Srce Marijino pobijediti, tražimo radost života u Majci, nije radost u ničemu, nego u radosti s Njome, zato danas sve strpaj u njezino majčinsko srce da imaš blagoslova, da se ne bojiš ni ljudskih oholosti, ljudskih gluposti i ljudskih ograničenja, nego da možeš živjeti slobodno“, rekao je vlč. Bistrić. Na kraju misnog slavlja izmoljena je molitva posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu.