Misijska korizma 2021.

Misijski ured Splitsko-makarske nadbiskupije uputio je župnicima pastoralne i homiletske materijale za korizmeno vrijeme:

 


Poštovana braćo svećenici!

Pred nama je još jedna korizma, trenutak promišljanja kroz molitvu, post i dobra djela. Iako događaji kroz proteklu godinu ostavljaju dojam da se još uvijek nalazimo u korizmenom vremenu ipak ova korizma nam je još jedna prigoda da dublje uronimo u svoj duhovni život te se tako još više približimo raspetom Kristu s kojim želimo umrijeti i suuskrsnuti.

Događaji koji su zahvatili cijelo čovječanstvo pa i oni koji su pogodili našu domovinu govore nam i pozivaju nas kako je naša poziv da činimo dobro trajan te mora biti usmjeren prema potrebitima. Caritas – Ljubav ne bismo smjeli u teškim trenutcima vlastitog života usmjeriti samo prema sebi i nama bliskim osobama. U događaju pandemije i potresa trebali bismo prepoznati znak stvarnosti koju naša braća i sestre svakodnevno prolaze u misijskim krajevima.

Njihov vapaj nam dolazi preko naših misionara koji djeluju među njima. Također svakodnevno vidimo koliku i kakvu patnju misionari prolaze u svom poslanju navještaja Radosne vijesti, ali vidimo koliko su i potrebiti naše pomoći. U promišljanju kako u korizmi misije približiti našim vjernicima, željeli bi pokušati upravo kroz naša djela Ljubavi prema drugima. Ljubav koja je odraz našeg posta, pokore i molitve pretvorena u djela koja svjedoče našu vjeru.

Stoga smo za sve župe pripremili:

Ovim putem još jednom svima Vama željeli bi zahvaliti na Vašoj otvorenosti i zauzetosti oko misijskog djela. Na poseban način za Vašu zauzetost oko proslave Svjetskog misijskog dana (misijska nedjelja) i Svetog Djetinjstva. 

Srdačan pozdrav u Kristu.

Don Jakoslav Banić, povjerenik za misije u SMN