Susret koordinatora trajnog euharistijskog klanjanja s nadbiskupom Barišićem

Na blagdan Gospe od Ružarija, 7. listopada, svečanom svetom misom u splitskoj katedrali i procesijom do crkve sv. Duha započelo je trajno euharistijsko klanjanje u gradu Splitu. Koordinatori te inicijative susreli su se, 17. studenoga, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu sa splitsko-makarskim nadbiskupom mons. Marinom Barišićem.

Koordinatorica trajnog euharistijskog klanjanja Nina Gruica izvijestila je nadbiskupa o iskustvu prvih mjesec dana ove inicijative u gradu Splitu te ga upoznala s cjelokupnom organizacijom klanjanja. Istaknuto je da je registrirano preko 700 upisanih klanjatelja koji predvode trajno klanjanje, a naglašeno je da veliki broj vjernika također dolazi i sudjeluje u klanjanju. S neskrivenim zadovoljstvom nadbiskup je slušao o iskustvima koja su mu prenijeli koordinatori Svjetlana Goluža i Borko Gunjača, a u svom osvrtu izrazio je osobnu radost i zadovoljstvo što je ova inicijativa, dugo planirana, tako lijepo zaživjela.

Susret, na kojem su uz nadbiskupa sudjelovali generalni i pastoralni vikar, završio je zajedničkom molitvom i blagoslovom za sve klanjatelje.