Uskoro počinje izgradnja novoga svećeničkog doma

U petak 26. lipnja 2020. prvi put se sastala šesteročlana Komisija za praćenje radova na izgradnji Novoga svećeničkog doma  Splitsko-makarske nadbiskupije koji će se graditi u Mravincima pokraj Splita. Povrh predsjednika komisije generalnog vikara mons. Miroslava Vidovića u tom tijelu su dr. Nediljko Ante Ančić, pastoralni vikar, don Jozo Gojsalić, ekonom Nadbiskupije, don Tomislav Bašić  upravitelj Svećeničkog doma, don Mirko Bitunjac, župnika župa Mravince i Kučine te katedrali župnik don Tomislav Ćubelić. Sjednici je nazočio i Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

Spomenutu komisiju nedavno je osnovao nadbiskup Barišić jer se nakon dvogodišnjih priprema za realizaciju toga važnog i prijeko potrebnog objekta uskoro očekuje i početak radova na njegovoj gradnji. Predsjednik komisije mons. Vidović je izvijestio članove da su dobivene sve potrebne dozvole i da je upućen pozivni natječaj za radove iskopa  te betonsko-armirane radove. Već sljedećeg tjedna otvorit će se pristigle ponude, provjeriti stavke troškovnika  te nakon toga pristupiti odabiru izvođača radova.

Kako je rečeno, komisija će se redovito sastajati u kraćim intervalima, pratiti radove na objektu te davati svoje sugestije i mišljenja u rješavanju tehničkih i drugih pitanja prilikom gradnje i nabavke namještaja. Prema  projektu budući se dom za svećenike gradi po suvremenim standardima  za takve objekte, moći će prihvatiti oko 50 štićenika i bit će gotov za otprilike dvije godine. Budući da se radi o zahtjevnom objektu za koji su potrebna znatna financijska sredstva, Nadbiskup i članovi Komisije su raspravljali i o načinima financiranja te o mogućnostima da dijecezanski svećenici kao i mogući drugi donatori svojim donacijama pripomognu njegovu izgradnju.