Uručen ček s prikupljenim sredstvima od humanitarnog koncerta „Najmanjima od najmanjih“

Svečanost uručivanja čeka s humanitarnoga koncerta „Najmanjima od najmanjih“ održana je u crkvi i samostanu sv. Ante na Poljudu u Splitu, 18. prosinca. Započela je sv. misom na kojoj su uz ostale uzvanike bile i obitelji s bolesnom djecom kojima je namijenjena pomoć. U koncelebraciji s provincijalom fra Joškom Kodžomanom i župnikom fra Tomislavom Hrstićem svetu je misu predvodio fra Bože Vuleta, predsjednik Franjevačkoga instituta za kulturu mira.

U propovijedi je fra Bože istaknuo da je svečanost upriličena kako bi organizatori zajedno s korisnicima pomoći iskazali zahvalu Bogu koji je u srcima šest tisuća ljudi koliko ih je bilo na humanitarnom koncertu upalio svjetlo ljubavi za našu braću i sestre koji su u potrebi. U molitve zahvalnosti uključio je i izvođače, volontere i pokrovitelje: Franjevačku provinciju Presvetoga Otkupitelja, Splitsko-makarsku nadbiskupiju, Splitsko-dalmatinsku županiju, Grad Split i ZAMP. Naglasio je da osjeća posebnu radost i zahvalnost što su se na svečanost odazvali korisnici, tj. obitelji s bolesnom djecom, kako oni koji su pomoć primili od prošlogodišnjega tako i oni kojima su namijenjena prikupljena sredstava s ovogodišnjega koncerta. Sve te male svjetiljke dobrote, radosti i zahvalnosti odraz su onoga velikoga svjetla kojim nas obasjava Bog u slavlju rođenja Isusa Krista, u proslavi Božića, kazao je fra Bože. Pjevanje dijelove mise predvodili su članovi zbora Mihovil s voditeljem gosp. Matom Pocrnjom.

Fotogalerija: Danira Matijaca

Na kraju mise okupljenima se obratio provincijal fra Joško Kodžoman. Čestitajući i zahvaljujući organizatoru u ime Vijeća franjevačkih zajednica i u ime drugih pokrovitelja, rekao je da inicijative poput humanitarnoga koncerta pomažu institucijama da upoznaju stvarne ljudske potrebe a posebno potrebe onih koji se nađu na društvenim rubovima.

Poslije mise svi su se uzvanici okupili u samostanskoj dvorani. Uručene su zahvalnice pokroviteljima, volonterima i svima koji su s ljubavlju na razne načine pridonijeli uspješnom održavanju koncerta. Pri uručivanja čeka fra Bože je istaknuo da organizator smatra svojom obvezom javnosti predstaviti plodove ovogodišnjega humanitarnoga koncerta “Najmanjima od najmanjih”, a radi se o 247.000.00 kuna. Organizacijski troškovi su pokriveni iz donacija tako da je sav prihod od ulaznica namijenjen korisnicima. Primajući ček ravnateljica Caritasa Nadbiskupije Split, s. Vlatka Topalović izrazila je veliku zahvalnost u ime korisnika kojima će dodijeljena sredstva biti značajna pomoć tijekom predstojeće godine. Obostrano je izražena spremanost da se s ovim projektom nastavi i želja da on postane tradicijom u Splitu koji očito ima veliko srce i dušu za potrebne a jednako tako i potrebu za koncertima duhovne glazbe.

Slavlje je nastavljeno uz prigodni domjenak na kojem su se okupljeni imali prigodu upoznati s konkretnim poteškoćama s kojima se svakodnevno nose obitelji s bolesnom djecom.