Preminuo vojni kapelan fr. Jozo Mravak

Član Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije, kapelan vojne kapelanije „Sv. Nikola Biskup“ u Floti HRM Split-Lora fr. Jozo Mravak umro je 5. studenoga u 72. godini života, 50. godini redovništva i 45. godini svećeništva.

Sprovodne obrede predvodit će vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan u ponedjeljak 9. studenoga u 12 sati na splitskom groblju Lovrinac. Misu zadušnicu predvodit će dominikanski provincijal fr. Slavko Slišković u crkvi Gospe od Ružarija (Sv. Dominik) u Splitu, neposredno nakon sprovoda, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

Fr. Jozo Mravak rođen je 8. listopada 1948. u Gali, od oca Bariše i majke Kate, r. Jagnjić. Nakon osnovne škole koju je pohađao u Gali (Obrovac Sinjski) upisao je dominikansku gimnaziju u Bolu na Braču, gdje je i maturirao godine 1968. Prve zavjete u Redu propovjednika položio je 16. rujna 1970. u Dubrovniku, a svečane 14. prosinca 1974. u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 21. prosinca 1975. u Zagrebu.

Filozofsko-teološki studij pohađao je na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu (1969.-1975.). Tijekom svoga redovničkog života fr. Jozo je živio i djelovao kao svećenik, kateheta i dušobrižnik u Samostanu Kraljice sv. Krunice u Zagrebu, Samostanu sv. Dominika u Trogiru, Samostanu sv. Katarine Aleksandrijske u Splitu te u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu, a kao vojni kapelan Hrvatske ratne mornarice u vojnoj kapelaniji „Sv. Nikole Biskupa“ u Splitu-Lori.

osmrtnica mravak