Oproštaj od fra Dominika Radića

U ponedjeljak 16. travnja u franjevačkoj crkvi Svete Marije u Makarskoj splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić služio je misu zadušnicu za fra Dominika Radića koji je nakon teške bolesti preminuo u KBC Križine u Splitu u četvrtak 12. travnja, u 84. godini života, 67. redovništva i 61. svećeništva, izvijestio je portal splitskih franjevaca. U koncelebraciji bili su provincijal fra Joško Kodžoman, makarski gvardijan fra Ante Čovo, makarski dekan don Pavao Banić, baškovoški župnik fra Petar Vrljičak i 45 svećenika. Na oproštaju su bila i šestorica bogoslova i jedan đakon.

U propovijedi nadbiskup Barišić među ostalim je rekao: „Milost koju primamo sakramentima i zavjetovanjem jest stimulans koji daje snagu životu. Ljubav, koja nam daje dostojanstvo sinova i kćeri, fra Dominik je svjedočio u domovini, po mnogim župama naše nadbiskupije, kao i u inozemstvu. Želim da u susretu s nebeskim Ocem doživi onu ljubav i slavu koju je Isus želio 'da i oni koje si mi dao budu gdje sam ja'". Kao svećenik i redovnik, fra Dominik je časno i predano obnašao sve službe koje su mu povjeravane. Stoga mu kao samozatajnom i vrijednom članu naše Zajednice izričem zahvalu za sve dobro i vrijedno, što je učinio na korist ljudi, na čast naše Provincije, Splitsko-makarske nadbiskupije i našega hrvatskog naroda, istaknuo je provincijal Kodžoman u oproštajnom govoru.
Pjevanje je predvodio Franjevački zbor, a na orguljama je pratila Hana Vlahov. Sprovodne obrede, nakon završetka mise zadušnice, na groblju Sv. Križa u Makarskoj prevodio je fra gvardijan fra Ante Čovo.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Na završetku misnog slavlja biskupskoga ređenja u Hvaru održani su prigodni govori. Prvi govor održao je ...
Nadbiskupsko sjemenište u Splitu domaćin je od 27. do 29. travnja ovogodišnjeg susreta sjemeništaraca malih sjemeništa, ...
Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije Boris Vidović obranio je 19. travnja 2018. godine na Papinskom sveučilišta ...
U ponedjeljak 16. travnja u franjevačkoj crkvi Svete Marije u Makarskoj splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić ...
Franjevački klerikat u Splitu Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja prvi put ove godine u organizaciji ...
Nadbiskupsko sjemenište u Splitu i Nadbiskupijska klasična gimnazija „Don Frane Bulić“ svečanom su akademijom ...
Uoči svetkovine Navještenja Gospodinova, u nedjelju Božjega milosrđa, 8. travnja, u kapeli Navještenja Gospodinova u ...
Uoči svetkovine Božanskog Milosrđa, 7. travnja 2018. radosno smo proslavile Dan Provincije u molitvi i zajedničkome ...