Prva nedjelja došašća u splitskom Sjemeništu

Već tradicionalno, na prvu nedjelju došašća, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić pohodi Nadbiskupsko sjemenište u Splitu te sa sjemeništarcima i njihovim odgojiteljima slavi svetu misu. Tako je bilo i ove godine, u nedjelju 3. prosinca. U koncelebraciji su bili ravnatelj Sjemeništa dr. don Edvard Punda, prefekt don Vedran Torić i duhovnik don Mato Brečić.

„Došašće je najbolje opisati Isusovim riječima: pazite i bdijte. Upravo ovo vrijeme u koje smo zakoračili je vrijeme naše budne prisutnosti. Često kao da nas nema, udaljili smo se od Gospodina, sebe i bližnjih. Fali čovjek. Zato u ovo vrijeme trebamo potražiti sebe. Krist je uvijek tu i čeka nas“, istaknuo je nadbiskup u homiliji. Nadodao je da je ova priprava za Božić vrijeme topline, ljudskosti, blizine i dobrote koju bi trebali živjeti u našim odnosima. Onda bi to bio pravi advent. „Draga mladosti, budućnosti naše Crkve, dozvolite da Gospodin otkrije čovjeka u vama kako bi vam ovo vrijeme budnosti postalo stil života“, zaželio je nadbiskup.

Zahvalu mons. Barišiću uputio je ravnatelj dr. don Edvard Punda. „Vi ste prvi odgojitelj u ovom našem Sjemeništu. Hvala na ljubavi koju nam pokazujete i na poticajnim riječima“, kazao je. Druženje je nastavljeno zajedničkim objedom. Trenutno je u Sjemeništu šesnaest sjemeništaraca.