Započela 15. sezona Ministrantske malonogometne lige

U organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja u nadbiskupskom sjemeništu u Splitu, prošlu subotu 4. studenog započela je nova, 15. sezona, ministrantske malonogometne lige „Ivan Merz“. Da ne bi bilo samo sve u nogometu, MMNL je započela Sv. misom u kapeli sjemeništa koju je predvodio mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije uz koncelebraciju mr.sc. don Jure Bjeliša, povjerenika Ureda za duhovna zvanja.

Na kraju Sv. mise don Jure je pozdravio sve prisutne ministrante, njihove župnike, voditelje ekipa te zahvalio mons. Vidoviću na slavljenju Sv. mise za početak nove sezone. Nakon toga riječ je prepustio voditelju MMNL Duji Gale, koji je sve prisutne upoznao sa novom sezonom, sustavom natjecanja i pravilima MMNL.

Ove 15. sezone za MMNL prijavila se 21 župa iz naše nadbiskupije. Već treću godinu za redom prijavila se župa Sv. Jakova iz šibenske katedrale, zatim dvije makarske župe, Kraljica Mira i Sv. Marko. U MMNL će se okušati i dvije kaštelanske župe, Kaštel Lukšić i Kaštel Gomilica te župa Košute. Iz grada Solina su se prijavile tri župe Gospa od Otoka, Sv. Kajo i Vranjic i splitske župe Mejaši, Pujanke, Poljud, Neslanovac, Kamen, Sv. Duje, Kman, Ravne Njive, Brda, Visoka, Sućidar i Žnjan.  

U subotu nakon Sv. mise slijedilo je i prvo kolo odigravanja MMNL na terenima nadbiskupskog sjemeništa. Završnica cijele lige je zamišljena u ožujku iduće godine.