Studij Teologije posvećenog života od jeseni u Splitu

Vodstvo studija Teologije posvećenog života (TPŽ), dopisom koji su potpisali predstojnik o. Jure Zečević i ravnatelj provincijal o. Srećko Rimac, obavijestilo je provincijalke i provincijale, poglavarice i poglavare redovničkih ustanova i ustanova posvećenog života i sve zainteresirane hrvatskog govornog područja da će se sljedeći (treći) dvogodišnji ciklus nastave TPŽ-a izvoditi u Splitu. Pozvali su redovnice, redovnike i druge osobe posvećenog života na predbilježbe za upis.

Nastava će se izvoditi na adresi: Karmelski samostan Gospe od Karmela, Trg svete Terezije Avilske 1 (Vidovac), HR-21000 Split. Predbilježbe za upis mogu se izvršiti javljanjem na sljedeće telefonske brojeve i e-adrese: 095/7779256 i 099/8777758; tpz.tajnistvo@gmail.com, snjeskaforsek@gmail.com, jure.zecevic.bozic@gmail.com. Upisi onih koji se dotad predbilježe, provesti će se tijekom prvog radnog vikenda, 20. i 21. listopada 2017. godine.

Detaljnije informacije o studiju TPŽ-a i predbilježbama za upis dostupne su na web stranici Hrvatske redovničke konferencije: http://www.redovnistvo.hr/dogadanja/raspored/obavijest-o-izvodenju-studija-teologije-posvecenog-zivota-u-splitu-i-o-pred.

TPŽ je studij za osobne potrebe u smislu cjeloživotnog obrazovanja, prvenstveno osoba koje pripadaju različitim oblicima posvećenog života, ali ga može pohađati i određeni broj vjernika laika, ukoliko su za to, u danoj situaciji, ispunjeni organizacijski i drugi uvjeti. Glavna svrha studija TPŽ-a jest da osobama posvećenog života u našoj Crkvi i društvu omogući produbljenje, osmišljenje i osvježenje vlastitoga specifičnog Bogu posvećenog života i duhovnosti pomoću odgovarajućih nastavnih predmeta, seminara i vježbi, polazeći od teorijsko-znanstvene i praktično-provedbene razine.

TPŽ je ustanovljen 2013. godine na poticaj i uz potporu Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica, a osnivač i organizator studija je Hrvatska karmelska provincija sv. oca Josipa. U prva dva nastavna ciklusa održana u Zagrebu bilo je upisano ukupno 87 polaznika.

Nakon što se predstojeći treći ciklus nastave (2017.-2019.) održi u Splitu predviđeno je da se četvrti nastavni ciklus (2019.-2021.) ponovno održi u Zagrebu.