Molitveni susret za duhovna zvanja u veljači

Molitveni susret za duhovna zvanja održan je u ponedjeljak, 13. veljače u velikoj kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Molitveni susret s euharistijskim klanjanjem predvodile su i animirale časne sestre Službenice Milosrđa (Anćele), a Presveti oltarski Sakrament je izložio don Jure Bjeliš.

Sestre su kroz pjesmu i molitvu prikazali svoju karizmu u otvorenom predanju Bogu i u služenju braći ljudima: "Gospodine progovaraš nam u Riječi. Učiš nas u školi ljubavi, biti poslušan, biti ponizan. Po svojoj Riječi nas čistiš i oslobađaš, kako bi mogli stope Ti slijediti i otkrivati ljepotu i tajnu biti u Tebi i Ti u nama. Tvoj poziv, kojeg nam upućuješ, nije samo poziv za nas, već i za one kojima smo poslani. Pozivaš nas po imenu, ali u zajedništvu sa drugima koji žele isto što i mi, koji osjećaju isti jedinstveni i osoban poziv u srcu. Po uzoru na sv. Mariju Krucifiksu otvori nas daru Duha Svetoga kako bi milosrdna ljubav bila duša, simbol, program naših života. Naša ljubav neka bude izgrađivati, ljubiti i moliti", naglasile su sestre.

Na kraju susreta okupljenima se obratio don Jure Bjeliš, povjerenik za duhovna zvanja i ravnatelj sjemeništa, zahvalivši sestrama na predvođenju molitvenog susreta za duhovna zvanja te je sve pozvao i potakao na predaniju molitvu u pastoralu za duhovna zvanja, da Bog našoj Crkvi providi svećenika, redovnika i redovnica.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Molitveni susret za duhovna zvanja održan je u ponedjeljak, 13. veljače u velikoj kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u ...
„Mi redovnice i redovnici, posebno se sjećamo kad smo osjetili Božji poziv i njemu se odazvali posvećujući se služenju ...
Pod predsjedanjem mons. dr. Marina Barišića, splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita, u Samostanu sv. Klare u ...
Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodio je u ponedjeljak, 23. siječnja u župi sv. Mihovila ark. u Prološcu. ...
Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predvodio je u ponedjeljak, 16. siječnja u franjevačkoj crkvi u ...
Na blagdan Sv. Stjepana, prvomučenika, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić posjetio je samostan ...
Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić održao je u nedjelju 18. prosinca u crkvi Gospe od zdravlja u Splitu ...
Sestre Službenice Milosrđa Anćele proslavile su u četvrtak, 15. prosinaca, blagdan svoje utemeljiteljice sv. Marije ...