Molitveni susret za duhovna zvanja u veljači

Molitveni susret za duhovna zvanja održan je u ponedjeljak, 13. veljače u velikoj kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Molitveni susret s euharistijskim klanjanjem predvodile su i animirale časne sestre Službenice Milosrđa (Anćele), a Presveti oltarski Sakrament je izložio don Jure Bjeliš.

Sestre su kroz pjesmu i molitvu prikazali svoju karizmu u otvorenom predanju Bogu i u služenju braći ljudima: "Gospodine progovaraš nam u Riječi. Učiš nas u školi ljubavi, biti poslušan, biti ponizan. Po svojoj Riječi nas čistiš i oslobađaš, kako bi mogli stope Ti slijediti i otkrivati ljepotu i tajnu biti u Tebi i Ti u nama. Tvoj poziv, kojeg nam upućuješ, nije samo poziv za nas, već i za one kojima smo poslani. Pozivaš nas po imenu, ali u zajedništvu sa drugima koji žele isto što i mi, koji osjećaju isti jedinstveni i osoban poziv u srcu. Po uzoru na sv. Mariju Krucifiksu otvori nas daru Duha Svetoga kako bi milosrdna ljubav bila duša, simbol, program naših života. Naša ljubav neka bude izgrađivati, ljubiti i moliti", naglasile su sestre.

Na kraju susreta okupljenima se obratio don Jure Bjeliš, povjerenik za duhovna zvanja i ravnatelj sjemeništa, zahvalivši sestrama na predvođenju molitvenog susreta za duhovna zvanja te je sve pozvao i potakao na predaniju molitvu u pastoralu za duhovna zvanja, da Bog našoj Crkvi providi svećenika, redovnika i redovnica.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, na svetkovinu sv. Josipa, u ponedjeljak 20. ožujka predvodio je ...
Ispred župne crkve Sv. Martina u Vranjicu župljani su u ponedjeljak 20. ožujka nvečer svečano otkrili poprsje svome ...
Dana 19. ožujka 2017., predan u volju Božju i okrijepljen svetim sakramentima, preselio je u vječnu domovinu DR. DON ...
Na euharistijskom slavlju za bogoslove Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu, koje je u subotu 11. ožujka u ...
Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je misno slavlje, u četvrtak 9. ožujka u kapeli Centralnoga ...
U prvom tjednu korizme, u srijedu 8. ožujka 2017. u Marijanskom svetištu i duhovnom centru u Vepricu održana je ...
Molitveni susret za duhovna zvanja održan je u ponedjeljak, 13. veljače u velikoj kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u ...
„Mi redovnice i redovnici, posebno se sjećamo kad smo osjetili Božji poziv i njemu se odazvali posvećujući se služenju ...