Tiskana preklopnica za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

U povodu Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 15. i 16. rujna 2018. godine u Splitu i Solinu, a kojemu je domaćin Splitsko-makarska nadbiskupija, tiskana je preklopnica koju je izradila Ana Bodrožić, mag dizajna vizualnih komunikacija.

Preklopnica kao i plakat oslikava prizor različitih katoličkih obitelji okupljenih oko crkve Gospe od Otoka u Solinu, mjesta održavanja 3. nacionalnog susreta. Na njoj se, uz osnovne podatke mjesta i nadnevka održavanja susreta, gesla „Obitelj – izvor života i radosti“, logotipa koji j izradila akademska umjetnica s. Zdravka Milić, nalazi duhovno-kulturni program koji će se održavati u Splitu i Solinu od 10. do 16. rujna (okrugli stol na obiteljsku tematiku, predstavljanje zbornika dječjih radova „U zagrljaju moje mame“, kulturni program, klanjanje pred Presvetim u župama grada Splita i Nadbiskupije, humanitarni koncert i dječji koncert na splitskoj Rivi, Hod Svjetla euharistijsko slavlje i koncert duhovne glazbe) potom podaci o potrebnim informacijama za susret, o prijavi i preporukama za pripravu te važniji podaci Gospinom Otoku kao i o Trećem nacionalnom susretu katoličkih obitelji.

Na preklopnici se nalazi Molitva za obitelj pape Ivana Pavla II. i kratki poziv splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića obiteljima da se u obiteljskom, župnom i biskupijskom zajedništvu radosno pridruže tom „slavlju vjere i događaju kojim se želimo približiti Bogu – jedinom istinskom izvoru očinstva i majčinstva. Obitelj je svojevrsna škola bogatije čovječnosti. A da bi ona uzmogla postići puninu svojega života i poslanja, potrebna je dobrohotna razmjena misli, susreti u vjeri, zajednička slavlja, međusobno ohrabrivanje i dublje upoznavanje kojim se pletu mreže vjere, nade i ljubavi povezane u zaglavnom kamenu – Isusu Kristu. (Usp. Gaudium et spes, br. 52) Drage obitelji, naš nacionalni susret blagoslov je za sve nas: za svakog pojedinca i za obitelj, za Crkvu i za cijeli hrvatski narod. Dok vas pozivam, već unaprijed vam izražavam dobrodošlicu u 'najlipši grad na svitu' i grad sv. Dujma – Split, kao i na Gospin Otok u Solinu gdje je kolijevka naše nacionalne svijesti i krsni zdenac rođenja u Kristovoj Crkvi! Rado vas očekujemo!“

Sve te informacije nalaze se na mrežnoj stranici www.susretobitelji.hr.