Osma izborna skupština Franjevačke mladeži Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva

Na redovitoj jesenskoj, ujedno osmoj izbornoj skuštini Franjevačke mladeži iz Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva održanoj u subotu 21. listopada u samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu izabrano je novo bratstvo najjužnijeg bratstva Franjevačke mladeži u Hrvatskoj.

Nakon pozdravnih riječi koje je pristiglim framašima uputila dosadašnja područna predsjednica Matea Lončar iz Frame Podbablje, započela je molitva i duhovni nagovor koji je predvodio područni duhovni asistent fra Josip Repeša, a nakon rada po grupama u koji je poseban naglasak stavljen na povezanost mjesnih bratstva u Splitsko-dubrovačkom području te poboljšanje komunikacije između bratstava, duhovnih asistenata i OFS-a, započeo je izborni dio Skupštine kojem su predsjedale članice Nacionalnog vijeća Frame: Anamarija Tomašević, predsjednica zatim Marijana Mijatović, potpredsjednica i Dijana Krišto, nacionalna tajnica, a potom je 26 framaša, predstavnika mjesnih bratstava Frame, uz nazočnost duhovnih asistenata fra Josipa Repeše, fra Miljenka Vrabeca i domaćina fra Ante Bešlića izabrali novo vodstvo.

Za predsjednicu područnog bratstva izabrana je Tereza Marković iz Frame Gospe od Zdravlja u Splitu, a za njezinog zamjenika Luka Grgić iz mjesnog bratstva Franjevačke mladeži Metković. Nova voditeljica formacije je Zrinka Magazinović iz Frame Gospe od Pojišana-Split, tajnica Tea Obšivač iz Frame Metković te blagajnik Krešimir Ruić iz Frame Gospe od Pojišana-Split. Skupštini je nazočila i područna ministra Franjevačkog svjetovnog reda Mila Šuto, a cijeli program završio je usvajanjem kalendara aktivnosti te svečanom svetom misom.