Dostupan katehetski materijal Izazov majčinstva za osnaživanje žena/majki u odgovornom ispunjavanju poslanja u obitelji, Crkvi i društvu

Na nedavno održanom Studijskom danu svećenika nadbiskupije Splitsko-makarske u Vepricu svećenici su preuzeli Katehetski materijal Izazov majčinstva za osnaživanje žena/majki u odgovornom ispunjavanju poslanja u obitelji, Crkvi i društvu nastao u sklopu Drugoga ciklusa obiteljskog pastorala Crkve u Hrvatskoj (2016. – 2018.) posvećen temi Očinstvo i majčinstvo – dva lica roditeljskog poslanja.
 
Materijal je plod rada Radne skupine pri Uredu HBK za život i obitelj u koju su uz bili uključeni i laici i svećenici. Katehetski materijal obuhvaća  kateheze, zatim upute za voditelje, te smjernice za ispit savjesti majki.
 
Svećenici koji nisu preuzeli navedene materijale, mogu se obratiti u Ured za pastoral obitelji naše nadbiskupije, na telefon 407-519 svakoga dana od 9 do 12 sati.
 
Na web stranici Treći nacionalni susret obitelji (https://obitelj.smn.hr/) već su dostupne kateheze Ureda za obitelj Hrvatske biskupske konferencije, a uskoro će biti dostupne i kateheze o majčinstvu koje priprema Ured za obitelj SMN u suradnji s Katehetskim uredom i don Josipom Perišem.