Susret nadbiskupa Barišića i o. Dalibora Renića, provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić susreo se s provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, dr. o. Daliborom Renićem u petak, 18. ožujka, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.

Susret se dogodio u okviru vizitacije isusovačkoj zajednici u Splitu, a razgovaralo se o njezinom životu u Splitu i suradnji koja oduvijek ima nadbiskupovu potporu. Također je bilo govora o važnom projektu „Magis Europe 2022“ koji će se, povodom jubilarne Ignacijeve godine, održati od 24. do 31. srpnja. Prvih pet dana održat će se tzv. Eksperimenti, odnosno praktične aktivnosti mladih diljem Hrvatske, čak Bosne i Hercegovine na dva mjesta, a pokušavaju se isti organizirati i u Beogradu. To su primjerice hodočašća, duhovne vježbe, karitativni rad, umjetnost, povijest itd. Mladi će biti raspodijeljeni u različite grupe od po petnaest ljudi. Takvih Eksperimenata moglo bi biti oko 30, istaknuo je provincijal i rekao da se očekuje oko 300 sudionika i preko 150 volontera u ovom događaju. Završni dani, odnosno zajednički susret svih ovih skupina, održat će se u Splitu od 29. do 31. srpnja, a cijeli susret završit će se zajedničkim misnim slavljem kojeg će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Provincijal je ovom prilikom nadbiskupu zahvalio za potporu radu njihove zajednice u Splitu.

U pratnji provincijala bio je i pater Hrvoje Mravak, poglavar isusovaca u Splitu i učitelj isusovačkih novaka koji će također sudjelovati u projektu „Magis Europe 2022“. Nadbiskup je pozorno saslušao sve i s radošću zahvalio isusovačkoj zajednici za doprinos u pastoralu Splitsko-makarske nadbiskupije.