Nadbiskup Barišić posjetio vjernike župe Srinjine

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić slavio je misu zahvalnicu u nedjelju, 30. srpnja u župnoj crkvi u Srinjinama jer u mjestu nitko nije nastradao u nedavnom velikom požaru, a i kuće su uspješno obranjene.

Na početku je dobrodošlicu zaželio župnik don Ante Delić. Zahvalio je Bogu što u požarima nije bilo ljudskih žrtava niti veće materijalne štete, a nadbiskupu što je došao ohrabriti i potaknuti vjernike da i dalje gaje ustrajnost u vjeri i međuljudsko zajedništvo. U uvodu je nadbiskup naglasio zajedništvo i povezanost koja se pokazala u nedavnom požaru. U propovijedi je istaknuo kako vrijedi sve založiti i žrtvovati za ono bitno – kraljevstvo Božje. Naglasio je da je to osobito važno u bračnom i obiteljskom životu. Svakodnevno se truditi i otkrivati ono bitno, neumarati se u darivanju.

U životu je važno pronaći ono vrijedno i odbaciti ono što nas zatvara, sputava i odvlači od Kraljevstva Božjega, naglasio je nadbiskup Barišić. Osvrnuvši se na nedavni požar kazao je da sad kad je sve izgorjelo vide se podzide koje svjedoče trud i znoj naših djedova i baka koji su na taj način stvarali plodnu zemlju od koje su živjeli. Požar je bio ovako silan jer je sve zaraslo, neprohodno pa onda lako dođe do problema i kaosa. Tako je i među ljudima. Ako ''zaraste'' komunikacija, udaljavamo se i zatvaramo, onda je dovoljna mala iskra da plane požar i dođe do svađe. Zato je važno pročistiti naše međuljudske odnose, pročistiti put prema drugome, kako u obitelji tako i šire da bismo izbjegli katastrofu u našim odnosima, istaknuo je mons. Barišić.

Na kraju propovijedi nadbiskup je podsjetio na vrijednost bisera i blaga. Salomon (I. čitanje) je mogao birati što želi da mu Gospodin dadne. No on bira mudro srce. Budući da je prepoznao ono što je najvrijednije, Bog mu je dao sve ostalo. To je poziv i nama da tražimo i pronađemo ono najvrijednije, a Bog će nam dati i ostalo što nam je potrebno za životni hod.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U subotu, 10. veljače, mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup posjetio je u obiteljskim domovima malenu Noru ...
Sjednica Prezbiterskoga vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije, pod predsjedanjem nadbiskupa mons. Marina Barišića, ...
Sjednica Pastoralnoga vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije pod predsjedanjem splitsko-makarskoga nadbiskupa mons. ...
Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić primio je gospođu Ninu Kuluz 5. veljače u Nadbiskupskom Ordinarijatu u ...
„Prije četrdeset dana radosno smo proslavili blagdan Gospod­njega rođenja, Božić. A danas slavimo onaj dan kada su ...
Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u petak, 26. siječnja u Nadbiskupskom Ordinarijatu u Splitu ...
„Majka Marija, Gospa Ranjena duboko je proživjela fizičke i duševne boli, osobito pod križem svoga Sina. I danas to ...
Započinje Svjetski molitveni tjedan za jedinstvo kršćana. Pridružujemo se moliteljima diljem svijeta, kršćanima ...