Krizmanici iz Kaštel Kambelovca darovali 10.300 kuna za Petrinju i Hrastovicu

Na inicijativu župnika don Ivana Čotića, imajući u vidu sporost obnove, te i dalje velike potrebe potresom pogođene Banovine, krizmanici iz Kaštel Kambelovca su uz pomoć Karle Milić iz SKAC-a uspostavili kontakt s fra Draganom Grizeljom, župnikom Župe sv. Ivana Pavla II. u Petrinji i sv. Bartola ap. u Hrastovici.

Odlučili su se za akciju pod nazivom „Krizmanici-krizmanicima“ i „Prvopričesnici-prvopričesnicima“. Akcija je zamišljena tako što se oko stotinu krizmanika i prvopričesnika župe sv. Mihovila ark. u Kaštel Kambelovcu odreklo se dijela svojih darova dobivenih za sv. krizmu i prvu sv. pričest u korist nekoliko ovogodišnjih krizmanika i prvopričesnika dviju župa s Banovine. U dogovoru sa župnikom fra Draganom potrudili su se darom kaštelanskih krizmanika i prvopričesnika pomoći onima koji su najteže stradali, a i danas žive u vrlo oskudnim životnim uvjetima.

Krizmanici su darovali 4.800 a prvopričesnici 5.500 kuna. Župnik fra Dragan je 10.300 kuna rasporedio na obitelji dvojice ovogodišnjih krizmanika i trojice prvopričesnika. Jedan od krizmanika je iz šesteročlane obitelji. Boluje od autoimune bolesti vrtoglavice. Već dvije godine teško pohađa nastavu i često putuje na preglede u Zagreb. Od tri prvopričesnika lošeg imovinskog stanja, kojima razrušene kuće još uvijek nisu obnovljene, jednom prvopričesniku je otac teško bolestan. Uz prvopričesnika jedna je obitelj ove godine imala i krizmanika. Kuća im je stradala do te mjere da se kompletno morala srušiti i zidati nova. Zbog nedostatka sredstava radovi su stali.

Krizmanici se nadaju da će ova njihova akcija i s ovako malim darom, uz činjenicu da i dalje misle na svoje vršnjake u potrebi, pomoći kako bi i dalje ustrajali u obnovi svojih kuća te uz Božju pomoć hrabro prevladali sve nevolje.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U Pastoralnom centru župe Presvetog Srca Isusova - Split (Visoka) u subotu, 25. studenoga započeo je novi ciklus ...
Nastavnici glazbene škole u Imotskom od 2011. organiziraju koncert povodom blagdana sv. Cecilije, svetice koja je ...
U dvorani samostana sv. Frane u Imotskome, 17. studenoga 2023. godine, održan je drugi otvoreni susret Frame Imotski ...
U srijedu 15. studenoga u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu održan je još jedan susret Hrvatskoga ...
Predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskuije don Ivan Terze uputio je 7. studenog 2023. dopis ...
U organizaciji Splitsko-makarske nadbiskupije u subotu 4. studenoga počela je nova, 19. sezona Ministrantske ...
U splitskoj župi Presvetog Srca Isusova na Visokoj, u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske ...
U nedjelju, 22. listopada 2023., dvadeset framaša Frame Runović sudjelovalo je u obredu Primanja i Obećanja u ...