potres 2d

IBAN: HR29 2340 0091 1000 9261 5
Poziv na broj: HR00 29122020
Opis plaćanja: Za stradale u potresu

Skeniranjem koda možete uplatiti 50 kuna (ili iznos po svom izboru) na IBAN Caritasa SMN.

 

Udruga HKZ “MI“ iz Komina proslavila petu godinu djelovanja

Na Svijećnicu, u nedjelju 2. veljače, je u župi svetog Ante u Kominu svoju petu godinu djelovanja proslavila udruga HKZ “MI“ iz Komina. Proslava je započela svetom misom na kojoj su nazočili njihovi gosti, iz središnjice je stigao dopredsjednik udruge g. Mato Krajina, stigli su i miovci iz Trogira, te predstavnici udruga i ustanova koje djeluju u Kominu i na području grada Ploča, a s kojima miovci iz Komina surađuju. Svetu misu je s domaćim župnikom don Draženom Dukićem suslavio don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih SMN.

Nakon svete mise susret i proslava su nastavljeni prigodnim domjenkom u mjesnom Domu kulture u Kominu gdje je predsjednik kominskih miovaca Jurica Ćopo poželio dobrodošlicu gostima i ukratko na svečanoj skupštini predstavio rad udruge u zadnjih pet godina, te zahvalio svima na podršci u radu. Skupu su se također obratili i Mato Krajina iz središnjice, don Mihael Prović, te predstavnici ostalih udruga i institucija. HKZ “MI“ djeluje u Kominu od 2015 godine. Sudjeluju u svim župnim aktivnostima.

Od događaja koje organiziraju vole istaknuti posebno dva: Nastupe zborova i pučkih pjevača na otvaranju trodnevnice svojem župnom zaštitniku gdje se okupe zborovi cijelog neretvanskog dekanata i dijela Makarskog primorja koji svojim dolaskom doprinesu svečanosti. Imaju i glumačku skupinu koja svake godine svojim nastupom uveseljavaju svoje župljane za Božić.

Uz duhovne aktivnosti udruga HKZ “MI“ djeluje i pomaže potrebitima u društvu. Organiziraju razne događaje na kojima se prikupljaju sredstva, bilo za Caritas, bolesnu djecu, misije. Također djeluju i na kulturnom području gdje na raznim događajima prikazuju baštinu svojeg mjesta.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Svečanom komemoracijom i svetom misom u utorak, 12. siječnja, ispred glavnog ulaza Zgrade tri fakulteta na ...
Ured za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije u suradnji s Vokalno instrumentalnim sastavom „Andrijane“ ...
U srijedu 16. prosinca održan je online susret Hrvatskog nadzemlja na temu „Škrtost“. Predavač je bio mr. sc. don Jenko ...
Glavni organizatori iz Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije potvrdili su da se zbog loše ...
Hrvatsko nadzemlje je u srijedu 18. studenoga održalo još jedan u nizu on-line susreta, tema tribine bila je žrtva, ...
Anita Nikić je u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije snimila novi video spot s pjesmom ...
I ove godine mladi će ujediniti svoje snage u jedinstvenoj volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa. Akcija se ...
„Kroz ovu akciju moramo moliti jedni za druge da uistinu u ovoj akademskoj godini naš rad i život bude plodonosan. ...