Održano „Bdjenje pred Presvetim“ za studente na Kampusu

U kapelici bl. Ivana Merza na Kampusu, 16. siječnja 2020., održano je „Bdjenje pred Presvetim“ za studente u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije i prelature Katoličke Crkve, Opus Dei.

Prelatura u Katoličkoj Crkvi, Opus Dei je osobna prelatura koju je osnovao Sveti Josemaría Escrivá 1928. godine. Prelatura djeluje i u gradu Splitu te tako provodi svoj vjerski naum pomažući običnim laicima u traženju svetosti u svakodnevnim djelatnostima, a posebice u njihovom radu. Vrijedi istaknuti da je osnivač Sveti Josemaría Escrivá gajio veliku ljubav prema Hrvatima i Hrvatskoj.

„Bdjenje pred Presvetim“ za studente koje se jednom mjesečno održava u studentskoj kapelici predvodi svećenik osobne prelature Katoličke Crkve - Opus Dei don Jospeh Peguer Poch. „Kršćanstvo za nas ne može biti obična tradicija, to mora biti smisao života i takav život zahtjeva jedan poseban odnos sa svojim Spasiteljem“, kaže don Jospeh te naglašava kako ovakav odnos s Gospodinom moramo primjenjivati u svakodnevnim životnim navikama. „Bilo bi fantastično da oni koji su tu, oni koji žive u studentskom domu mogu doći svaki dan te posvetiti u tišini nekoliko trenutaka Gospodinu Isusu Kristu“, istaknuo je pozivajući mlade na molitvu. Rekao je uz to kako u Hrvatskoj veliki broj mladih vjernika ima istinsku želju dublje upoznati Krista. Smatra da će ih takav pristup prema vjeri uistinu ostaviti na „životnoj stazi“ Njegove ljubavi.

Članica splitske prelature Opus Dei Ivana Ursa kroz vlastito iskustvo nam je otkrila kako svetost i život u Kristu nije nešto nedostižno. „Shvatila sam da trebam svaki dan raditi ono što volim i što želim, a to je da u jednoj ovakvoj zajednici prelaturi služim Gospodinu i budem uz njega“, zaključila je nadodajući da joj Opus Dei pomaže osjetiti Spasitelja u svakom životnom trenutku.

Otkrila je da Opus Dei u Splitu organizira brojne volonterske, društvene i molitvene aktivnosti. „Brojne aktivnosti su podijeljene u organizacijskoj strukturi. Zato smatram da je ovo izvrsna prilika susreta s Gospodinom za svakog studenta, za svaku mladu osobu. Možete doći, biti tu i posvetiti nekoliko trenutaka svome Spasitelju“, kaže Ivana.

Novi molitveni susret, razgovor i ispovijed koju organizira prelatura Opus Dei bit će 13. veljače u kapelici bl. Ivana Merza na Kampusu.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Treći susret ciklusa pod nazivom „Četvrtak za dušu“ upriličen je u četvrtak, 18. travnja u Župi Presvetog Srca Isusova ...
U srijedu 17. travnja održan je još jedan susret Hrvatskoga nadzemlja pod naslovom „Seks na eks“. Gost predavač bio je ...
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...