Ponovno započeli susreti Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom „IGNIS“ za mlade

Katolička karizmatska obnova u Duhu Svetom „IGNIS“ u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije organizirala je 13. siječnja 2020. prvi ovogodišnji „IGNIS susret za mlade“ u studentskoj kapelici bl. Ivana Merza na Kampusu.

U susretima koji su za Katoličku karizmatsku obnovu u Duhu Svetom uvijek otvoreni za sve studente i mlade koji žele doći, pomoliti se za osobnu nakanu i samim time dublje upoznati Boga, to mogu učiniti svaki drugi i treći ponedjeljak u mjesecu u kapelici bl. Ivana Merza na Kampusu od 20:30 sati ili u Franjevačkom klerikatu O. fra Ante Antića na velikom susretu koji se organizira svaki zadnji ponedjeljak u mjesecu s početkom od 19 sati.

„Mi uživamo u ovome što radimo pogotovo što naš svaki radni tjedan započinje molitvom. Tu lijepu tradiciju nastavit ćemo i u novoj 2020. godini“, ističe voditeljica Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom „IGNIS“ Marija Emanuela Sunara. Kaže da im je želja potaknuti mlade ljude, ali i sve vjernike na molitvi. U želji da im se mladi pridruže na svakom novom susretu, poručuje im da će s „IGNIS – om“ osjetiti istinsku atmosferu zajedništva kroz jedan poseban odnos sa živim Bogom.

Članica zajednice „IGNIS“ Ines Karalić svakim novim susretom želi pristupiti ljudima na jedan specifičan način te ih potaknuti na molitvu i razgovor sa Spasiteljem. „Vrijeme koje ulažemo zasigurno nam se isplati. Stav naše zajednice je da ako barem jednoj osobi kroz molitvu pomognemo da dođe do živoga Boga, onda smatramo da smo svoje dragocjeno vrijeme savršeno iskoristili“, kaže Ines Karalić te nadodaje da ih svaki ovakav uspjeh čini sretnima i ponosnima.

Katolička karizmatska obnova u Duhu Svetom „IGNIS“ osim što djeluje pri Uredu za pastoral mladih SMN, isto tako aktivno surađuje i s Katoličkom karizmatskom zajednicom „Misionari svjetla“ iz Zadra.

P1050780Prijateljsku suradnju potvrdila je studentica Marija Ceranja, koja djeluje i pri zadarskoj, ali i splitskoj karizmatskoj zajednici. „U Zadru djelujem pri Katoličkoj karizmatskoj zajednici „Misionari svjetla“ i prijateljska smo zajednica sa splitskim „IGNIS – om“. Mi iz zadarske zajednice surađujemo sa „IGNIS – om“ te tako težimo Gospodinu. Molimo Ga i slavimo Ga na ovaj, nama svojstven način“, zaključuje Marija. Istaknula je odličnu suradnju dviju zajednica kroz nadopunjavanje u organizaciji. „Mislim da kroz ovu suradnju kojom slavimo Gospodina možemo postići puno u poticanju mladih ljudi, ali i svih vjernika da teže nečem većem i boljem“, zaključuje.

Novi otvoreni susret Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom „IGNIS“ bit će idući ponedjeljak u kapelici bl. Ivana Merza u studentskom domu dr. Franjo Tuđman na Kampusu s početkom od 20:30 sati.