Split: 25. obljetnica Mješovitog zbor mladih i Komornog orkestra Gospe od Zdravlja

U utorak 19. studenoga 2019. u okviru devetnice Gospi od Zdravlja, obilježili su cjelovečernjim koncertom 25. obljetnicu djelovanja Mješoviti zbor mladih i Komorni orkestar Gospe od Zdravlja. U prepunoj crkvi Gospe od Zdravlja uz jubilarce sudjelovali su još: dječji zbor Gospe od Zdravlja, muška klapa „Gospa od Zdravlja“ i župski mješoviti zbor Gospe od Zdravlja. Za orguljama je bila s. Zorislava Radić. Izvedbom je ravnao fra Stipica Grgat. Nazočne su pozdravili fra Mate Matić gvardijan samostana i provincijal fra Marko Mrše.

Kroz proteklih 25 godina djelovanja, kroz zbor je prošlo stotine mladića i djevojaka, srednjoškolaca i studenata zaljubljenika u crkvenu glazbu.

Uz Mješoviti zbor mladih, paralelno iste godine voditelji su poduzeli još jedan korak okupivši u najnezgodnija ratna vremena umjetnike glazbenike, članove orkestra opere HNK u Splitu i studente glazbene akademije, stvorivši instrumentalni sastav (Komorni orkestar) koji se tako uklopio u rad kako s mladim tako i mješovitim župskim zborom.