Valentinovo s Hrvatskim nadzemljem

Mladi Hrvatskog nadzemlja su u srijedu 21. veljače održali svoj, za ovaj mjesec već tradicionalni, susret pod nazivom „Valentinovo s Nadzemljem".

Valentinovo jest prošlo, no Hrvatsko nadzemlje je ovim susretom ipak napravilo jednu malu reprizu – sve je bilo u znaku ljubavi...i s puno zabave! Susret je otvoren pjesmom te kreativnim filmom iz radionice Hrvatskog nadzemlja pod naslovom „Kako ne započeti vezu?". Uslijedile su bogate nagradne igre koje su bile zapravo i zaštitni znak cijelog susreta. Prva u nizu bila je već svima poznata srcolovka. Mladi iz Hrvatskog nadzemlja nakon punih šest godina odlučili su je ponovno upriličiti na pozornici dvorane Nadbiskupijskog sjemeništa. Evo kakav je prvotni ishod na pozornici bio: kandidat prve srcolovke bio je Mislav Peović koji je postavljao razna uzastopna pitanja trima mladim damama – Emi Botici, Mihaeli Budimir i Renati Roić, pritom ih ne vidjevši. Premda su sve tri kandidatkinje bile uvjerljive u svim svojim odgovorima, odabrana sretnica na kraju ipak je bila Mihaela Budimir.

Za nagradu ovaj mladoliki i simpatični par ide zajedno na večeru u restoran Re Di Mare. Na sličan način odigrala se i druga srcolovka u kojoj je kandidatkinja Lucija Matković birala svog 'odabranika' postavljajući pitanja trojici hrabrih mladića – Pašku Zoričiću, Ivanu Bezimalinoviću i Tinu Veži. Luciju je najviše impresionirao Ivan s kojim je osvojila zajedničko druženje na večeri u Didovom zlatu. Ni ostatak sudionika nije otišao praznih ruku, nagrade su bile bogate. Odigrana je još jedna nagradna igra pod naslovom „Trenutak istine" za koju je sudionik bio nasumično odabran iz publike.

Uz bogatu paletu nagradnih igara, Nadzemlje je pripremilo još čak tri filma u svojoj filmskoj indrustrijici. Prikazan je film o anđelu Kupidu koji je utjelovljen na vrlo simpatičan, moderan i drugačiji način uz puno humora. Emitiran je nastavak nadzemljaškog kulinarskog showa „Kuhanje s Galetom" u kojem su se ovaj put 'kuhale' žene. Na samom kraju susreta publika je imala priliku pogledati vesele scene prilikom snimanja u prilogu „Iza kamere". Za glazbeni ugođaj ovaj put se pobrinuo VIS „Znak mira" s Pujanki.

Susret je završio humanitarnom akcijom Hrvatskog nadzemlja unutar koje je prikazan film o Lauri i njenoj obitelji za koju su se prikupljala potrebita sredstva te se prikupilo 4000 kuna. Don Mihael Prović, studentski kapelan i povjerenik za mlade, pozdravio je okupljene mlade uz nekoliko prigodnih riječi i iznio obavijesti za tekući mjesec. Završna meditacija bila je u znaku ljubavi.
Sljedeći susret Hrvatskog nadzemlja održat će se 21. ožujka s temom „Bog je mlad" uz gosta predavača don Damira Stojića.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Korizmena duhovna obnova studenata laika KBF-a u Splitu održana je 14. ožujka u crkvi i samostanu Sv. Franje u ...
Kao i proteklih godina tradicionalno na 4. korizmenu nedjelju, 11. ožujka, održan je Križni put mladih Imotske krajine.
U sklopu proslave Dana grada Kaštela u nedjelju, 4. ožujka, u prepunoj Gradskoj dvorani u Kaštel Starom održan je ...
Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u suradnji s Hokej klubom „Spartanac Split“ pod vodstvom Nikole ...
Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije raspisuje natječaj za Sudamja fest 2018. U organizaciji Ureda ...
Mladi Hrvatskog nadzemlja su u srijedu 21. veljače održali svoj, za ovaj mjesec već tradicionalni, susret pod nazivom ...
Prošloga tjedna mladi iz Hrvatskog nadzemlja odazvali su se akciji kuhanja za beskućnike u splitskoj udruzi Most.
Prigodnom svečanošću u petak 9. veljače, mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda iz župe sv. Luke u Podbablju ...