Dodjela priznanja najboljim ekipama i igračima KMNL-e "Ivan Pavao II.", Sudamja kupa i Ministrantske malonogometne lige "Bl. Ivan Merz"

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u četvrtak 1. lipnja, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, pobjednike ovogodišnjeg Sudamja kupa, 12. sezone Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ i Ministrantske lige Splitsko-makarske nadbiskupije. Tom je prigodom udijelio odličja, pehare i medalje najboljim momčadima i igračima.

Uz nogometaše, trenere i župnike, susretu su prisustvovali i povjerenik za zvanja don Jure Bjeliš, povjerenik za mlade dr. don Mihael Prović i voditelj sportske sekcije Ureda z mlade Mladen Jurić.

Prvoplasirana ekipa prve lige Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ je momčad župe Sv. Josipa iz Dugog Rata. Oni su predstavljali Splitsko-makarsku nadbiskupiju na nacionalnoj završnici u Mostaru gdje su osvojili pehar za fair-play. Drugo mjesto pripalo je momčadi splitske župe Marije Pomoćnice s Kmana, dok je treće mjesto osvojila župa Sv. Pavla sa splitskih Pujanki, koja je osvojila i naslov ovogodišnje fair-play momčadi. Najbolji igrač je Marko Mladin (Dugi Rat), najbolji vratar Božo Marčić (Dugi Rat), a najbolji strijelac je Josip Cikojević (Kman). Priznanja su dobile i najbolje drugoligaške momčadi, sve tri iz Splita. Prvoplasirana momčad je iz župe Sv. Duje, drugoplasirana iz župe Sv. Ante sa Poljuda, a treće mjesto zauzela je župa Sv. Josipa s Mertojaka. Najbolji strijelac druge lige je Antoni Vrkić s 54 pogotka.

Nagrađeni su i ovogodišnji najbolji natjecatelji Sudamja kupa. Prvo mjesto pripalo je momčadi iz župe Sv. Andrije sa splitskog Sućidra, drugo mjesto zauzela je župa Sv. Ante sa Poljuda, a trećeplasirana ekipa je iz župe Sv. Duje. Najbolji igrač je Damir Znaor, a najbolji vratar Duje Kulušić.

Peharima i medaljama najviše su se radovali najmlađi – sudionici Ministrantske malonogometne lige „Bl. Ivan Merz“. Pobjednici su ministranti splitske župe Sv. Pavla s Pujanki. Drugo mjesto osvojila je solinska župa Gospa od Otoka, a treće mjesto župa Sv. Kaja, također iz Solina. Najbolji igrač lige bio je Damir Zebić, a najbolji strijelac Vinko Vardić.

Prigodnu riječ izrekao je nadbiskup Barišić čestitavši mladima na odličjima zasluženim športskim rezultatom, ali još više požrtvovnošću, koju su uložili kao pojedinci i kao momčad. „Dodijeljene su vam nagrade za sportski uspjeh koji je mjerljiv brojevima. No vjerujem da ste svi osvojili i one nemjerljive nagrade za molitvu, trud i zajedništvo. Volio bi da sa oba uspjeha postupate mudro – da vas poraz ne slomi, a uspjeh ne uzoholi“. Zahvalio je svim organizatorima i sudionicima i zaželio vrijeme koje je pred njima bude iskorak u sportskom, ali i pastoralnom i vjerničkom smislu.

Predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Mihael Prović zahvalio je svim župnicima i ekipama na sudjelovanju i izrazio radost što se ove godine po prvi put podjela pehara i medalja ovija zajedno za KMNL, Sudamja kup i MMNL. Zadovoljstvo je izrazio i predstojnik Ureda za zvanja don Jure Bjeliš koji je rekao da je Ministrantska liga svojevrsni prethodnik KMNL te da većina sudionika Ministrantske lige nastavi igrati za svoju župu i u seniorskim natjecanjima. Riječi zahvale uputio je i voditelj lige Mladen Jurić. Rekao je kako u KMNL-u iz godine u godinu sudjeluje sve veći broj župa, a time raste i kvaliteta. Posebno je istaknuo kako veseli pomak u lijepom ponašanju na nogometnom terenu, ali i zauzetošću u župnom pastoralu. Nakon zajedničke fotografije, druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak u vrtu.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Prigodnom svečanošću u petak 9. veljače, mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda iz župe sv. Luke u Podbablju ...
Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u četvrtak, 8. veljače u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu ...
Proslava nebeskog zaštitnika Kotorske biskupije sv. Tripuna bilo je drugo gostovanje Andrijana sa splitskog Sućidra ...
I ove su godine župnik župe sv. Andrije na Sućidru u Splitu don Ivan Čotić i pomoćnik don Vedran Torić skoro tri tjedna ...
„Kome treba tradicija?" naslov je prve ovogodišnje tribine Hrvatskog nadzemlja održane 17. siječnja u velikoj dvorani ...
Mladi splitske župe sv. Andrije već godinama na Božić navečer idu u posjet, na čestitanje, djeci Centra za odgoj i ...
U organizaciji župe Podbablje u četvrtak 21. prosinca u večernjim satima u crkvi Sv. Ante drugu godinu zaredom održan ...
Mladi iz Hrvatskog nadzemlja ponovno su okupili mnogobrojnu mladež Splita i okolice na svom posljednjem susretu ove ...