Dodjela priznanja najboljim ekipama i igračima KMNL-e "Ivan Pavao II.", Sudamja kupa i Ministrantske malonogometne lige "Bl. Ivan Merz"

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u četvrtak 1. lipnja, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, pobjednike ovogodišnjeg Sudamja kupa, 12. sezone Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ i Ministrantske lige Splitsko-makarske nadbiskupije. Tom je prigodom udijelio odličja, pehare i medalje najboljim momčadima i igračima.

Uz nogometaše, trenere i župnike, susretu su prisustvovali i povjerenik za zvanja don Jure Bjeliš, povjerenik za mlade dr. don Mihael Prović i voditelj sportske sekcije Ureda z mlade Mladen Jurić.

Prvoplasirana ekipa prve lige Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ je momčad župe Sv. Josipa iz Dugog Rata. Oni su predstavljali Splitsko-makarsku nadbiskupiju na nacionalnoj završnici u Mostaru gdje su osvojili pehar za fair-play. Drugo mjesto pripalo je momčadi splitske župe Marije Pomoćnice s Kmana, dok je treće mjesto osvojila župa Sv. Pavla sa splitskih Pujanki, koja je osvojila i naslov ovogodišnje fair-play momčadi. Najbolji igrač je Marko Mladin (Dugi Rat), najbolji vratar Božo Marčić (Dugi Rat), a najbolji strijelac je Josip Cikojević (Kman). Priznanja su dobile i najbolje drugoligaške momčadi, sve tri iz Splita. Prvoplasirana momčad je iz župe Sv. Duje, drugoplasirana iz župe Sv. Ante sa Poljuda, a treće mjesto zauzela je župa Sv. Josipa s Mertojaka. Najbolji strijelac druge lige je Antoni Vrkić s 54 pogotka.

Nagrađeni su i ovogodišnji najbolji natjecatelji Sudamja kupa. Prvo mjesto pripalo je momčadi iz župe Sv. Andrije sa splitskog Sućidra, drugo mjesto zauzela je župa Sv. Ante sa Poljuda, a trećeplasirana ekipa je iz župe Sv. Duje. Najbolji igrač je Damir Znaor, a najbolji vratar Duje Kulušić.

Peharima i medaljama najviše su se radovali najmlađi – sudionici Ministrantske malonogometne lige „Bl. Ivan Merz“. Pobjednici su ministranti splitske župe Sv. Pavla s Pujanki. Drugo mjesto osvojila je solinska župa Gospa od Otoka, a treće mjesto župa Sv. Kaja, također iz Solina. Najbolji igrač lige bio je Damir Zebić, a najbolji strijelac Vinko Vardić.

Prigodnu riječ izrekao je nadbiskup Barišić čestitavši mladima na odličjima zasluženim športskim rezultatom, ali još više požrtvovnošću, koju su uložili kao pojedinci i kao momčad. „Dodijeljene su vam nagrade za sportski uspjeh koji je mjerljiv brojevima. No vjerujem da ste svi osvojili i one nemjerljive nagrade za molitvu, trud i zajedništvo. Volio bi da sa oba uspjeha postupate mudro – da vas poraz ne slomi, a uspjeh ne uzoholi“. Zahvalio je svim organizatorima i sudionicima i zaželio vrijeme koje je pred njima bude iskorak u sportskom, ali i pastoralnom i vjerničkom smislu.

Predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Mihael Prović zahvalio je svim župnicima i ekipama na sudjelovanju i izrazio radost što se ove godine po prvi put podjela pehara i medalja ovija zajedno za KMNL, Sudamja kup i MMNL. Zadovoljstvo je izrazio i predstojnik Ureda za zvanja don Jure Bjeliš koji je rekao da je Ministrantska liga svojevrsni prethodnik KMNL te da većina sudionika Ministrantske lige nastavi igrati za svoju župu i u seniorskim natjecanjima. Riječi zahvale uputio je i voditelj lige Mladen Jurić. Rekao je kako u KMNL-u iz godine u godinu sudjeluje sve veći broj župa, a time raste i kvaliteta. Posebno je istaknuo kako veseli pomak u lijepom ponašanju na nogometnom terenu, ali i zauzetošću u župnom pastoralu. Nakon zajedničke fotografije, druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak u vrtu.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U četvrtak, 7. prosinca 2017. godine, u velikoj dvorani Nadbiskupskoga sjemeništa započeo je dvodnevni glazbeni projekt ...
Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, 29. studenog 2017. godine, donio je presudu ...
U subotu 25. studenoga, u samostanu sv. Vinka u Splitu, članovi Marijanske vinkovske mladeži položili su svoja obećanja ...
Da današnje društvo ima pravo odabira to svi već znamo, ali pitanje rodne ideologije još uvijek ostaje tema brojnih ...
Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske ...
Hrvatsko nadzemlje je u srijedu, 18. listopada u dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu nakon ljetne stanke ...
Najveći volonterski maraton „72 sata bez kompromisa“ koji je ove godine u Splitu okupio oko 600 mladih završio je u ...
U sklopu akcije „72 sata bez kompromisa“ mladi Splićani i Splićanke su u subotu, 14. listopada nastavili s radom. Neki ...