Predbožićni koncert "Veselimo se Božiću" u Podbablju

Taktovi najljepših božićnih pjesama odjekivali su 22. prosinca crkvom Sv. Ante u Drumu na prvom predbožićnom koncertu znakovitog naziva "Veselimo se Božiću" organiziranom nakon četiri godine u ovoj središnjoj crkvi župe Podbablje.

Usprkos hladnoći i niskim zimskim temperaturama toplina čarobnih božićnih pjesama ugrijala je srca dvjestotinjak pristiglih vjernika koji su uživali u sat vremena dugom programu koji je započeo pozdravnim riječima mjesnog župnika fra Nedjeljka Čarapića i predsjednika Franjevačke mladeži iz župe Podbablje Jakova Tolića.

Nakon njihovih pozdrava crkvom se razlijegala lijepa božićna atmosfera koju je najprije "zapalio" Zdravko Vuksan, član KUD-a "Bijele ruže" iz Podbablja prigodnom zdravicom, a potom su je upotpunili članovi Mješovitog pjevačkog zbora župe Podbablje koji je pod ravnanjem svojih voditeljica Marele Vrljić i Snježane Perkušić otpjevao tri pjesme, počevši s drevnom pastirskom pjesmom "Pastorella", a potom "O pastiri", a nakon toga "Pristupite vjerni".

Nakon njih tihu predbožićnu noć dodatno su oplemenjeli članovi muške klape "Sv. Mihovil" iz Prološca koji su otpjevali četiri pjesme. Jednako tako četiri pjesme otpjevale su i dame iz ženske klape "Murtela" iz Dugopolja koje su dobile dugotrajan i topli pljesak nazočnih vjernika.

Na ovom koncertu svoje glazbene minute imali su i solisti Matea Burazin koja je svojim nježnim i prelijepim glasom izvrsno otpjevala dvije pjesme, prvo poznatu pjesmu "Tiha noć", a potom svoju uspješnicu "Rodio se Isus Bog", autora našega Age Kujundžića. Izvrsni nastup imali su i braća Milas iz Zmijavaca koji su velikodušno i postavili razglas te animirali cijelim koncertom, koji su za svoj nastup dobili ogromni topli pljesak pristiglih vjernika, a na kraju sve je začinio popularni Marijan Župić "Vukas" koji je s pjesmom "Zvona zvone Božić je" uistinu zapalio predivnu atmosferu u crkvi.

Na kraju cijelog koncerta svima se obratio župnik fra Nedjeljko Čarapić koji se zahvalio svima koji su doprinijeli da ovaj koncert bude organiziran. Na poseban način zahvalio je Agi Kujundžiću, premda trenutno u dalekoj Australiji, svojim djelima i nesebičnoj pomoći bio je uz organizatore. Zahvalio je i braći Milas na postavljenom razglasu, ali i svim izvođačima i sa željom da ovaj koncert postane tradicionalan pozvao sve izvođače i nazočne vjernike da otpjevaju "Radujte se narodi". 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...
Kao i svake godine u Imotskom se na četvrtu korizmenu nedjelju održao križni put za mlade iz Imotske krajine. Put križa ...
Uredi za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije i Šibenske biskupije te SKAC_ST organizirali su od 18. do 24. ...