Predstavljena inovativna knjiga za djecu "Isusovo vrijeme. Mali vremeplov "

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 15. ožujka predstavljena je dječja knjiga Isusovo vrijeme. Mali vremeplov, a predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum. 

U sklopu dijela svog izdavačkog programa namijenjenog najmlađima nakladna kuća Verbum upravo je objavila novu, inovativnu knjigu za djecu naslovljenu  Isusovo vrijeme. Mali vremeplov. Ova edukativna i interaktivna slikovnica je poput vremeplova koji će djecu izravno odvesti u doba u kojem je živio Isus. Bilo da slikovnicu čitaju sami, bilo da im je čitaju i prepričavaju roditelji, djeca imaju prigodu upoznati Betlehem i Isusovo rođenje, život u Nazaretu i njegove stanovnike, onodobni život i rad uz Galilejsko more, Jeruzalem i jeruzalemski hram, način odijevanja, uređenja domova, zemljoradnje, kulture i običaja, itd.

Uz zanimljivu tematiku i privlačne ilustracije, u slikovnici su sadržani i prozorčići koji se mogu otvoriti i ispod kojih se krije dodatni tekst, ilustracije i pojašnjenja tako da će djeca zahvaljujući tome otkriti mnoštvo zadivljujućih detalja iz Isusove svakodnevice, i onodobnog života, iz razdoblja od prije više od dvije tisuće godina.

Osim što se u ovoj slikovnici djeci na pristupačan način približava Isusovo vrijeme, zahvaljujući njoj bit će im lakše shvatiti i mnoge prispodobe iz Evanđelja, a koje su vezane za onodobno vrijeme i način života.

Tekst za slikovnicu je napisala poznata dječja autorica Lois Rock, a izrađena je u kvalitetnom tvrdom uvezu s unutrašnjim kartonskim stranicama, na kojima razumljiv i djeci pristupačan tekst prate ilustracije s mnoštvom detalja.  Slikovnica je prikladna kako za one najmanje, tako i za sve ostale uzraste djece vrtićke dobi.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Splitska koncertna publika imala je prigodu uživati u Uskrsnom koncertu pod nazivom 'Uskrsnu Isus doista', u ...
Predstavljanje nove knjige splitskog magistra prava i književnika Marlona Macanovića „Trn“ (Roman o relikviji Svetog ...
Korizmeni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado pod naslovom „O, Isuse daj mi suze“ održan je ...
Nova knjiga prof. dr. sc. don Mladena Parlova „Duh Sveti u povijesti spasenja” predstavljana je u četvrtak 14. ožujka u ...
Izložba slika pod naslovom „Dvije priče“ autora don Damira Bistrića, župnika Župe Bagalović i prof. Zorane Vekić, ...
Crkveni zborovi, klape i mandoline nastavili su tradiciju u Crkvi Navještenja BDM u Vrgorcu i još jednom oduševili ...
U sklopu 31. Dana Matice hrvatske u prostorijama dominikanskog samostana sv. Dominika u Splitu, u ponedjeljak 4. ...
Knjiga „Deus absconditus – Ivan Pavao II. o Duhu Svetom“ doc. dr. Emanuela Petrova, profesora dogmatike pri Katoličkome ...