Predstavljena knjiga "Slika Boga nevidljivoga"

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 31. kolovoza predstavljena je knjiga „Slika Boga nevidljivoga“, p. Marka Kornelija Glogovića. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Nakladna kuća Verbum, u svojoj biblioteci Hosana Magna, u kojoj objavljuje popularne knjižice molitava i pučkih pobožnosti, upravo je čitateljima učinila dostupnim i novo izdanje - knjižicu „Slika Boga nevidljivoga“, čiji je autor pater Marko Kornelije Glogović, poznati redovnik pavlin i jedan od najgorljivijih promicatelja pobožnosti Božjemu milosrđu.

„Slika Boga nevidljivoga“ knjižica je pobožnosti Božjemu milosrđu nadahnuta prvom slikom Milosrdnoga Isusa koja je naslikana još za života svete Faustine Kowalske i čije je nastajanje ona osobno nadzirala. Izvorna se slika danas nalazi u Litvi, u Vilniusu, samostanu sestara Milosrdnoga Isusa, po izričitoj želji duhovnika svete Faustine, blaženika vlč. Sopoćkog.

Kontemplirajući o snazi i dubini milosrđa pred izvornom slikom Milosrdnoga Isusa, p. Glogović u ovoj knjižici čitatelju na duhovno obogaćenje nudi poticajna razmatranja i pobožnosti Božjemu milosrđu. Knjižica tako osim informacija o povijesti slike sadrži krunicu Božjega milosrđa, devetnicu, septenu, različite druge molitve, izvatke iz "Dnevnika sv. Faustine" kao i praktične duhovne savjete koji su ujedno i važan doprinos vjernicima koji žele još više upoznati Božje milosrđe, život i apostolat svete Faustine ili jednostavno ojačati pouzdanje u Boga.

Posebice je dojmljiva "Molitva u trenucima velike kušnje", također sadržana u ovoj knjizi, koja će biti od velike koristi svima onima koji se nalaze u raznim životnim poteškoćama, a njih autor posebice ohrabruje poručujući: "Najbolje iskustvo ove čudesne slike prolaziš kad sam imaš slomljeno srce, otvoreno zbog udaraca bližnjih, spušten pogled, rane koje skrivaš i nerado pokazuješ…"

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Izložba akademske slikarice Ivane Ćavar „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" otvorena je u organizaciji Galerije ...
U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u srijedu 13. rujna predstavljena je knjiga „Živjeti ...
U prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu na konferenciji za medije u četvrtak, 7. rujna predstavljen je ...
U spomen na posjet pape Ivana Pavla Drugoga Gospinom prasvetištu u Solinu prije devetnaest godina, održan je u ...
U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 31. kolovoza predstavljena je knjiga „Slika ...
Knjiga "Rim, a ne Beograd, u kojoj autor Darko Hudelist na 800 stranica detaljno analizira ulogu  važnost ...
U subotu 12. kolovoza u organizaciji općine Smokvica na Korčuli mo. don. Ivan Urlić održao je koncert u župnoj ...
U kripti crkve Uzvišenja Svetog Križa u Okrugu Gornjem u petak, 11. kolovoza, u sklopu Okruških ljetnih večeri otvorena ...