Predstavljena knjiga "Slika Boga nevidljivoga"

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 31. kolovoza predstavljena je knjiga „Slika Boga nevidljivoga“, p. Marka Kornelija Glogovića. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Nakladna kuća Verbum, u svojoj biblioteci Hosana Magna, u kojoj objavljuje popularne knjižice molitava i pučkih pobožnosti, upravo je čitateljima učinila dostupnim i novo izdanje - knjižicu „Slika Boga nevidljivoga“, čiji je autor pater Marko Kornelije Glogović, poznati redovnik pavlin i jedan od najgorljivijih promicatelja pobožnosti Božjemu milosrđu.

„Slika Boga nevidljivoga“ knjižica je pobožnosti Božjemu milosrđu nadahnuta prvom slikom Milosrdnoga Isusa koja je naslikana još za života svete Faustine Kowalske i čije je nastajanje ona osobno nadzirala. Izvorna se slika danas nalazi u Litvi, u Vilniusu, samostanu sestara Milosrdnoga Isusa, po izričitoj želji duhovnika svete Faustine, blaženika vlč. Sopoćkog.

Kontemplirajući o snazi i dubini milosrđa pred izvornom slikom Milosrdnoga Isusa, p. Glogović u ovoj knjižici čitatelju na duhovno obogaćenje nudi poticajna razmatranja i pobožnosti Božjemu milosrđu. Knjižica tako osim informacija o povijesti slike sadrži krunicu Božjega milosrđa, devetnicu, septenu, različite druge molitve, izvatke iz "Dnevnika sv. Faustine" kao i praktične duhovne savjete koji su ujedno i važan doprinos vjernicima koji žele još više upoznati Božje milosrđe, život i apostolat svete Faustine ili jednostavno ojačati pouzdanje u Boga.

Posebice je dojmljiva "Molitva u trenucima velike kušnje", također sadržana u ovoj knjizi, koja će biti od velike koristi svima onima koji se nalaze u raznim životnim poteškoćama, a njih autor posebice ohrabruje poručujući: "Najbolje iskustvo ove čudesne slike prolaziš kad sam imaš slomljeno srce, otvoreno zbog udaraca bližnjih, spušten pogled, rane koje skrivaš i nerado pokazuješ…"

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 16. studenoga predstavljena je knjiga ...
U nakladi "Školske knjige" iz Zagreba Iz tiska je izišla najnovija knjiga istaknutog svećenika-franjevca, člana ...
U prostorijama pastoralnog centra župe Presvetoga Srca Isusova u Vinišću 29. listopada 2017. otvorena je izložba ...
U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 26. listopada predstavljena je knjiga ...
Dr. Nediljko A. Ančić nedavno je objavio knjižicu na njemačkom jeziku koja u hrvatskom prijevodu glasi SLOBODA SE ...
U petak, 20. listopada u Nadbiskupijskom sjemeništu u Splitu održana je promocija knjige „40 dana za život“.  Kako ...
U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 19. listopada predstavljena je knjiga Tihona ...
Znanstveni teološki časopis „Služba Božja“ primljen u uglednu svjetsku znanstvenu bazu „Religious and Theological ...