Predstavljen „Biblijski kompas“ Edwarda Sria

„Biblijski kompas“ Edwarda Sria predstavljen je na konferenciji za novinare u četvrtak, 16. veljače u prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu. O knjizi su govorili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

U izdanju nakladne kuće Verbum objavljen je vodič za čitanje i razumijevanje Svetoga pisma koji će današnjem čitatelju, neovisno o tome je li vjernik ili ne, pomoći u čitanju i razumijevanju jedne od temeljnih knjiga čovječanstva – Biblije.

U susretu s ovom ključnom knjigom kršćanske vjere i prvorazrednim kulturnim štivom poteškoću može predstavljati opsežnost i kompleksnost biblijskih spisa, kao i to što su oni tisućama godina daleko od svijeta u kojemu živimo. Upravo u tome može bitno pomoći „Biblijski kompas“, budući da je to knjiga koja je poput nezaobilaznog vodiča kroz Bibliju, pomažući boljem razumijevanju Svetoga Pisma.

Ovaj jedinstveni i praktični priručnik sadrži sve potrebne podatke za djelotvorno i kvalitetno proučavanje Božje riječi, otkrivajući pet ključeva za ispravno tumačenje Svetog pisma. Osim što upućuje čitatelja kako čitati Bibliju i služiti se njome „Biblijski kompas“ daje i jasne odgovore na brojna pitanja koja se često postavljaju o Bibliji, kao što su pitanja otkuda Biblija i koji je njezin izvor; zašto je Biblija tako važna; je li Biblija doista Bogom nadahnuta knjiga i što to uopće znači; treba li Bibliju shvaćati doslovno; koja je razlika između katoličkih i protestantskih izdanja Biblije; kako arheologija, povijest i geografija mogu pridonijeti poznavanju Biblije; što su to Svitci s Mrtvoga mora; kako moliti uz Bibliju, što je to lectio divina i kako se koristi; što su apokrifni spisi i gnostička evanđelja, zašto su nam za razumijevanje Biblije uopće potrebni Predaja i crkveno Učiteljstvo itd. Zahvaljujući svom bogatom sadržaju i privlačnom načinu na koji je koncipiran „Biblijski kompas“ pogodan je za osobno proučavanje Biblije, kao i za zajednički rad u različitim skupinama.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Prigodom izlaska knjige „Brak“ Ivana Zlatoustog upriličena je konferencija za novinare u četvrtak, 23. ožujka u ...
Kritika školstva u režiji mladih Splićana oduševila je publiku na ovogodišnjoj smotri LiDraNo u kategoriji skupnog ...
Nakon godinu dana Faroski kantaduri iz Staroga Grada na Hvaru ponovno su gostovali u Metkoviću, ovaj put ...
Splitsko-makarska nadbiskupija je ususret Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu 2018. ...
Na konferenciji za medije predstavljena je u četvrtak, 16. ožujka u prostorijama nakladne kuće Verbum knjiga „Jači od ...
U galeriji „Vinko Draganja OP“, u sklopu splitskoga dominikanskog samostana Sv. Katarine Aleksandrijske u Splitu u ...
U Galeriji „Vinko Draganja OP“ Dominikanskog samostana u Splitu u subotu, 11. ožujka predstavljena je u pjesničkoj ...
U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, u četvrtak, 9. ožujka je u prepunoj galeriji Dominikanskog samostana u Splitu ...