Izložba Ivane Ćavar „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" u Splitu

Izložba akademske slikarice Ivane Ćavar „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" otvorena je u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato" iz Zagreba i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana dr. Stjepan Kranjčić, a pod pokroviteljstvom Hrvatske redovničke konferencije, u petak navečer 22. rujna u prepunoj Pinakoteci franjevačkog samostana Gospe od Zdravlja u...

Predstavljena knjiga "Živjeti slobodu snagom vjere" autorice Jutte Burggraf

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u srijedu 13. rujna predstavljena je knjiga „Živjeti slobodu snagom vjere“ koja na vrlo konkretan način propituje kako živjeti slobodu u svakodnevici na način da to izgrađuje i ispunja ljudsku osobu. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Predstavljen međunarodni vjerski bestseler "Kad župniku prekipi" Jeana Merciera

U prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu na konferenciji za medije u četvrtak, 7. rujna predstavljen je humoristični hit roman „Kad župniku prekipi“, literarni prvijenac autora Jeana Merciera. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Devetnaesti Papa-fest

U spomen na posjet pape Ivana Pavla Drugoga Gospinom prasvetištu u Solinu prije devetnaest godina, održan je u nedjelju, 3. rujna devetnaesti Papa-fest, festival duhovnih šansona. Započeo je pjesmom Gledam Te bijeli Oče koju su izveli sudionici iz više vokalno-instrumentalnih sastava. Festival je organizirala župa Gospe od Otoka, pod pokroviteljstvom Splitsko-makarske nadbiskupije...

Predstavljena knjiga "Slika Boga nevidljivoga"

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 31. kolovoza predstavljena je knjiga „Slika Boga nevidljivoga“, p. Marka Kornelija Glogovića. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Promovirana knjiga "Rim, a ne Beograd" Darka Hudelista

Knjiga "Rim, a ne Beograd, u kojoj autor Darko Hudelist na 800 stranica detaljno analizira ulogu  važnost Katoličke Crkve u Hrvatskoj za vrijeme komunističke vlasti Josipa Broza Tita u bivšoj Jugoslaviji, promovirana je u ponedjeljak, 28. kolovoza u Solinu. O knjizi su govorili: prof. dr. Mirjana Matijević Sokol, don Vjeko Pavlinović, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban...

Koncert mo. don Ivana Urlića na Korčuli

U subotu 12. kolovoza u organizaciji općine Smokvica na Korčuli mo. don. Ivan Urlić održao je koncert u župnoj crkvi Marijina Očišćenja koncert na orguljama.

Okrug: Izložba Dalmatinske naive

U kripti crkve Uzvišenja Svetog Križa u Okrugu Gornjem u petak, 11. kolovoza, u sklopu Okruških ljetnih večeri otvorena je izložba Ante Tadića „Dalmatinske naive“ u tehnici ulja na staklu. Izložbu je u nazočnosti župnika Okruga don Ivana Babića, otvorila donačelnica općine Okrug Bruna Datić.

Susret dalmatinskih klapa u Podstrani

U sklopu kulturne manifestacije Podstransko kulturno ljeto, kao dio obilježavanja blagdana Velike Gospe, u dvorištu crkve Gospe u Siti u Strožancu održan je u petak, 11. kolovoza po petnaesti put „Susret Dalmatinskih klapa“. Priredbu su otvorili u ime organizatora Ogranka Matice hrvatske u Podstrani dr. Darijo Radović i načelnik općine Mladen Bartulović.