Imotski: Hodočašće Splitsko-dubrovačkog područja OFS-a

U subotu, 22. travnja članovi Splitsko-dubrovačkog područja Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) hodočastili su Gospi od Anđela u Imotski prigodom proslave 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka. U hodočašću je sudjelovalo oko 250 članova iz 21 bratstva OFS-a.

Susret je počeo u 9 sati okupljanjem i osvježenjem u blagovalištu Franjevačkog samostana sv. Franje, a zatim su sudionici hodočašća ušli u crkvu sv. Franje u kojoj se održao prijepodnevni dio hodočašća. Na početku su sve prisutne pozdravili fra Kristian Stipanović, imotski gvardijan, Mila Šuto, područna ministra, Angela Košto, ministra imotskog bratstva, fra Stipe Nimac, predsjednik Konferencije duhovnih asistenata Splitsko-dubrovačkog i Zadarsko-šibenskog područja OFS-a, i Matea Lončar, područna predsjednica Frame. Nakon pozdrava Dragutin Koštro, profesor povijesti u imotskoj gimnaziji i član imotskog bratstva OFS-a, održao je predavanje „Povijest franjevaca u Imotskom“. Poslije predavanja bila je prigoda za ispovijed.

U 11.30 počela je procesija kao uvod u euharistijsko slavlje koje je predvodio gvardijan fra Kristian, uz koncelebraciju šestorice svećenika. Pjevanje na misi animirao je zbor mladih imotske župe. Na kraju mise fra Zoran Kutleša, duhovni asistent imotskog bratstva OFS-a i moderator hodočašća, pročitao je u ime svih godišnju posvetnu molitvu Bezgrješnoj. Uslijedio je ručak kod samostana, a zatim su od 14 do 15 sati sudionici razgledavali Imotski pod vodstvom prof. Koštre i fra Zorana. Susret je završio molitvom krunice Božanskog milosrđa u crkvici Gospe od Anđela na imotskoj tvrđavi Topani.