Split: Misa zahvalnica za plodove kampanje inicijative 40 dana za život

U utorak, 18. travnja, održana je misa zahvalnica u kapeli Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu, za sve plodove korizmene kampanje inicijative 40 dana za život u Splitu, u Hrvatskoj i diljem svijeta. Misu je predvodio kapelan na KBC Firule don Tomislav Topčić, a pjevanjem uzveličao Papa bend iz Solina. Korizmena kampanja trajala je od 1. ožujka do 9. travnja.

Najveći plod je zasigurno 3 spašena života u Hrvatskoj za koje se zna te 437 u svijetu, objavio je na kraju mise Damir Mandić, voditelj inicijative za Split. Također, s njima na bdijenju je sve više novih molitelja, što je znak da se razvija svijest o potrebi zaštite nerođenog života. Molitelji daju svoje vrijeme, molitve i žrtve bdijući 40 dana pred bolnicom i tako postaju glas za najmanje i najnevinije među nama, za nerođenu dječicu. Sve je više svjedočanstava, obraćenja srca i plodova kod samih molitelja jer tko moli za druge i za sebe moli.

Kroz trogodišnje iskustvo te inicijative u molitvi su se otvorili novi projekti na kojima inicijativa djeluje. Marija Šošić, koordinatorica inicijative za Dalmaciju najavila je dva velika projekta, koja inicijativa pokreće. Prvi je program za iscjeljenje rana pobačaja "Oprostom oslobođeni", koji će već u svibnju okupiti prvu grupu žena u Splitu, koje će svoje rane pobačaja predati Gospodinu kroz razmatranja Božje riječi i ispovijedi. Zatim seminari za parove koji nemaju djecu, koji su osmišljeni kao duhovna pomoć i podrška uz medicinske savjete parovima. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na stranici 40 dana za život-Split. Na kraju svoje svjedočanstvo ozdravljenja maternice dala je Danijela Petrušić, koja je živi svjedok onog što Gospodin čini onima koji su otvoreni životu i koji su stavili sve svoje Gospodinu na raspolaganje.