Održan seminar nove evangelizacije Zajednice „Molitva i Riječ“ na Trsteniku

Zajednica „Molitva i Riječ“ priredila je dvodnevni evangelizacijski seminar 25. i 26. ožujka u župi sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku u Splitu o temi: "Susret sa živim Bogom". Voditelji seminara bili su članovi zajednice „Molitva i Riječ“ splitske podružnice.

Zajednicu „Molitva i Riječ“ utemeljio je prof. dr. Tomislav Ivančić. Njeni članovi prvenstveno su laici koji svojim svjedočenjem žele biti aktivni sudionici Crkve, ali i društva u kojem žive. Karizma Zajednice odvija se kroz evangelizaciju i hagioterapiju. Evangelizacijski segment svoje uporište ima u djelu prof. Ivančića „Susret sa živim Bogom“ koje je nastalo prema crkvenom obredniku „Inicijacija - Red pristupa odraslih u kršćanstvo“ .

Kroz seminare nove evangelizacije želi se potaknuti već krštene da prodube svoju vjeru i da nanovo postanu živi članovi Crkve te one koji stječu prva znanja o nauku Katoličke Crkve. Uz kateheze o čovjekovoj egzistenciji, grijehu kao izvoru najveće ljudske patnje, Isusu Kristu – otkupitelju i spasitelju svih ljudi te obraćenju, vjeri i molitvi, kao sili i snazi Duha Svetoga, sakramentima i samoj Crkvi, praktično se uvodi u svaki segment ovih sadržaja da bi sudionici došli do osobnog opredjeljenja od grijeha i duhovnih patnji za Krista. Pravo vođenja seminara laici dobivaju po mandatu utemeljitelja i mjesne Crkve. Članovi Zajednice nastoje svojim životom potvrditi riječi pape Pavla VI: „Čovjek koji je evangeliziran sam počinje evangelizirati“ (EN 24).