Metković: podijeljeni Statuti novim članovima PMI

Na blagdan Blagovijesti u ponedjeljak 26. ožujka u samostanskoj kapelici č.s. Služavki Malog Isusa (SMI) u Metkoviću podijeljeni su Statuti za 55 novih članova Prijatelja Malog Isusa (PMI).

Susret je započeo klanjanjem pred Presvetim a misno slavlje predvodio don Senko Antunović. Don Senko je u propovijedi podsjetio na karizme u crkvi koje Bog daje onima koji su čista srca i duše. Karizma nikad ne završava, ona se prenosi. Tako utemeljitelj sestara SMI Josip Stadler nadahnut Duhom Svetim svoju karizmu prenosi na Sestre koje obogaćuju sve gdje god žive.  Pokušajmo zato razmišljati o stogodišnjici koju Sestre slave 1. svibnja - njihovu ili našu!



Ujedinimo se, zaboravimo sve podjele; Prijatelji smo Malog Isusa i neka on uvijek bude u našim srcima, poručio je don Senko. Podsjetio je i na velike sinove Neretve - o. Antu Gabrića za koga je pokrenut postupak za beatifikaciju i don Radu Jerkovića mučenog i ubijenog 1950.


Don Senko je poziv duhovnog zvanja dobio u sarajevskoj katedrali gdje se nalazi Stadlerov grob. S. Vesna Mateljan  je čestitajući svim nazočnima predložila da on bude njihov duhovnik, što su svi oduševljeno prihvatili.
Gledajte u svakome Maloga Isusa, neka On uvijek bude u vašim srcima, budite maleni ovom svijetu i nikad ne zaboravite geslo Sluge Božjega Stadlera: "Imaj prema Bogu srce djetinje, prema bližnjemu srce materinje a prema sebi srce sudačko!"