Održana tribina „Brak - raj ili pakao? Ovisi o tebi!“ u povodu Međunarodnoga dana obitelji

Povodom Međunarodnog dana obitelji Bračno i obiteljsko savjetovalište Splitsko-makarske nadbiskupije priredilo je u utorak, 15. svibnja u savjetovalištu u Splitu susret i tribinu o temi „Brak - raj ili pakao? Ovisi o tebi!“ Gosti su bili mladi bračni par Marija i Mijo Špar, magistra pomorskog menadžmenta i dipl. ing. elektrotehnike, roditelji dvoje djece, a u braku su četiri godine.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Vlasta i Ivo Majić, restauratorica i glazbenik, roditelji desetero djece - šest sinova i četiri djevojčice, od kojih najstariji Marin ima 20 a najmlađi Ćiro 4 godine. Svojom skladnom pjesmom i svirkom nekoliko instrumenta, obitelj Majić posvjedočila je ljepotu obiteljskoga zajedništva s Kristom u središtu njihovog života. On je onaj koji im daje snagu i radost, milost i mudrost u odgoju djece i skladnoj bračnoj ljubavi.

Marija i Mijo Špar su u svom svjedočenju, punom vedrine i humora, naglasili važnost zajedničke obiteljske molitve i bračne komunikacije kao uporišta bračne ljubavi koja proizlazi iz svakodnevnog susreta sa živim Bogom. Ako je živi Bog u centru braka, sve dolazi na svoje mjesto, ljubav se neprestano obnavlja i raste, iz ljubavi se rađa nova sloboda koja za bračnog druga uvijek bira najbolje. I tako brak postaje raj!

Istaknuli su kako je važno znati pravovremeno spriječiti uplitanje drugih u brak i svakodnevno pomalo rješavati male probleme pa se veliki neće ni pojaviti. Na kraju su poručili mladim parovima da se ne boje jer je Gospodin uvijek tu da nas usreći i vodi naše bračno zajedništvo do punine.