Supervizija za djelatnike Bračnih i obiteljskih savjetovališta

Bračno i obiteljsko savjetovalište i Ured za obitelj Splitsko-makarske nadbiskupije organizirali su u četvrtak, 1. lipnja 2017. superviziju za djelatnike bračnih i obiteljskih savjetovališta.  Superviziju je vodila licencirana supervizorica Renata Jurčević.

Na susretu su sudjelovali voditelj zadarskog BIOS-a Mladen Klanac, Ana Uranija, voditeljica dubrovačkog BIOS-a Kristina Rožić, voditeljica splitskog BIOS-a dr. Anita Strujić-Vladanović i tajnica Ureda za obitelj Splitsko-makarske nadbiskupije Jelenom Burazin i ostali suradnici. Kroz ovaj supervizijski susret sudionici su razmijenili dobre strane svog posla, kao i poteškoće s kojima se susreću u svakodnevnom radu s osobama kojima je potrebna pomoć.  Kroz brojne igre i stručno vođenje prorađeni su slučajevi koje su donijeli na superviziju. Istaknuto je i da je u svim savjetovalištima primijećen porast klijenata pred razvodom s izrazito poremećenim obiteljskim i bračnim odnosima, te brojne druge poteškoće. 

Voditeljica splitskog BIOS-a dr. Anita Strujić-Vladanović je zahvalila kolegama na dolasku i izrazila želju za nastavkom ovakvog oblika supervizije, kao dodatno usavršavanje uz godišnje susrete djelatnika obiteljskih savjetovališta iz Hrvatske i BiH koji se redovito održavaju.